Haber

Sinan Ogan kimdir? Sinan Ogan hangi partiden?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), imza toplama sürecinin beşinci gününün sonuçlarını açıkladı. Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 111 bin 305, Çet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayı Sinan Ogan ise 107 bin 637 imza topladı. Peki Sinan Ogan kimdir? Sinan Ogan hangi partiden?

SİNAN OĞAN KİMDİR, HANGİ PARTİDENDİR?

Sinan Ogan (d. 1 Eylül 1967, Melekli, Iğdır) Türk strateji araştırmacısı ve siyasetçidir.

2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. 2015 yılında MHP’den ihraç edildi, ancak davayı kazanarak partisine geri döndü. 2017 yılında üç MHP milletvekili ile birlikte tekrar ihraç edildi. CET Alliance tarafından 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterildi.

Eğitim ve kariyer

Sinan Ogan, 1 Eylül 1967’de Iğdır’ın Melekli ilçesinde Azerbaycan Türkü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Doktora eğitimini Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGIMO) tamamladı. İleri düzeyde Rusça ve akademik İngilizce bilmektedir. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’de Araştırma Görevlisi, Azerbaycan Devleti ekonomi Üniversitede öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Nişanı” ile ödüllendirildi. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Çalışmaları Masası başkanıydı. TÜRKSAM’ı kurdu ve başkanlığını yaptı. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500’den fazla makalesi bulunmaktadır. Milliyet Gazetesi “Sosyal Bilimler”, Marmara Üniversitesi “Akademik Üstün Başarı” ve Ekoavrasya Derneği “Türk Dünyasına Hizmet” ödülleri. “Interpress Medya Takip Merkezi” tarafından 2010 yılında en çok konuşulan konu ve televizyon ekranlarında en çok yer alan isimler üzerine yapılan araştırmada 131 haberle Türkiye’de televizyon ekranlarında en çok yer alan isimler arasında yer aldı.

Siyasi kariyer

2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçildi. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamento Dostluk Kümesi üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamento Dostluk Kümesi Genel Sekreteri’dir. 26 Ağustos 2015’te Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edildi. Ardından açtığı davayı kazanarak 2 Kasım 2015’te ihraç edildiği MHP’ye döndü. 10 Mart 2017’de Balıkesir Milletvekili İsmail Ok , Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Isparta Milletvekili Nuri Okutan MHP’den yeniden ihraç edildi.

CET Alliance tarafından 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterildi. Aday olmak için gereken 100.000 imzayı 26 Mart 2023 tarihinde tamamladı.

iş hayatı

  • Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
  • Azerbaycan’daki üniversitelerde ekonomiöğretim görevlisi
  • TİKA Azerbaycan Temsilciliği
  • ASAM Kafkasya ve Rusya Ukrayna Çalışmaları Masası Başkanı
  • Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analiz Merkezi – TÜRKSAM Başkanı
  • Kapadokya Meslek Yüksekokulu Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı

Basın ve yayın hayatı

onun kitapları: Turuncu Devrimler (2006), Rusya’da Siyaset ve Oligarşi

  • Milliyet gazetesinden ödüllü bir araştırması var.
  • 1992 yılında Marmara Üniversitesi Üstün Akademik Başarı Ödülü’ne layık görüldü.
  • Başta Rusya, Avrasya bölgesi, Ortadoğu olmak üzere iktidar ve dış politika alanında yayınlanmış yüzden fazla makalesi bulunmaktadır.
  • Avrasya’ya Bakın adlı dış politika odaklı haftalık programın yapımcısı ve sunucusu TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu.
  • Uzmanlık alanıyla ilgili konferanslar vermekte, yurt içi ve yurt dışında bilimsel toplantılara katılmaktadır.
  • Ayrıca Metzamor Nükleer Santrali’nin kapatılmasına yönelik faaliyetleri koordine eden bir “sivil inisiyatif” kurdu ve koordine etti.

haber-varto.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu