Teknoloji

Evrenin Derinliklerinde Bir Yerlerde Farklı “İnsanlar” Olma Şansı Nedir?

evrende insan gibi diğer canlılarlayarışmamızın fikri bir bir bilim kurgu romanından çıkıyor. Ancak aslında bu olasılığın hiç de uzak olmadığını düşünmek için pek çok nedenimiz var.

Bu kadar geniş bir evrende muhtemelen yalnız değiliz. gelişmiş zeka ve el becerisine sahip diğer türler var sanıyoruz. Aramızda başkaları var mı sorusu binlerce yıldır tüm insanlığın aklını meşgul etmiştir.

Bazı astrobiyologlar uzayın derinliklerinde insan benzeri canlıların var olmasının imkansız olduğunu söylerken, bazıları da çok düşük bir ihtimal olduğunu söylüyor.

evrenin temel yasalarıTüm evrende geçerli olacağından, dünyanın ilk oluşumundaki koşulların aynısı evrenin diğer kısımlarında da meydana gelir, bunlardan benzer elementler ve benzer gezegenler oluşur ve son olarak örneğin, yaşayan türleroluşumu mümkün olabilir.

Cambridge Üniversitesi’nden astrobiyolog Simon ConwayMorris Evrendeki diğer gezegenlerde insan benzeri varlıkların var olmasının kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Ve bu yakınsak evrim teorisine dayandırmak. Yakınsak evrim teorisine göre, evrimin kendisi bir doğa meselesidir ve bu doğa kanunu Dünya’da olduğu gibi farklı gezegenlerde de işler.

Bu nedenle, Star Trek’tekiler gibi mavi ve yeşil uzaylı insan benzeri yaratıkların varlığı teorik olarak mümkündür.

yakınsak evrim teorisine göre rastgele etkiler Zamanla dengelenir ve zamanla organizmalar çok farklı ortamlarda ortaya çıkmaya başlar. Örneğin kuşlarda, yarasalarda ve böceklerde uçma yeteneğibirbirinden farklı ve bağımsız biçimlerde gelişmiştir.

Bir başka Cambridge bilim adamı Arik Kershenbaum olan Morris gibi, insan formlarındagelişmiş yabancıyaşamın var olabileceğine inanır. KerşenbaumOna göre evrim, tüm evrendeki yaşamı açıklayan temel mekanizmadır ve Dünya‘ de keşfettiğimiz ilkeler kozmosta da geçerli olacaktır.

Bazı astrobiyologlar ise evrende insan benzeri varlıkların ortaya çıkmasının çok sıkıntılı olduğunu, çünkü kozmosta yaşamın evrimi için gerekli koşulların karmaşık ve nadir olduğunu savunurlar.

Örneğin yetenekliliğe Tesadüf sayısı fazla olan bir cinsin evrimi için uzun bir sürecin gerekli olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle tesadüflerDiğer gezegenlerde tekrarlanması pek olası değildir.

Engin olan tek şey evren değil, zamansal olasılıklar da sonsuza kadar uzanıyor.

insan benzeri yaratıklar Evrende milyarlarca denilen rastgele bir zaman diliminde var olsalar bile aynı anda karşılaşma ve rekabet etme olasılığımız çok düşük olabilir. Örneğin, Dünya’ya bakalım. bilinen dünya tarihi 4,5 milyar yıl . İnsan türü, en ilkel biçimlerinden başlar. 200.000 yıl var olmaya devam ediyor. Yani Dünya tarihine kıyasla çok kısa bir süredir varız.

Evrenin çok daha geniş tarihini düşündüğümüzde, insan tipinin var olduğu zaman dilimi okyanusta bir yerdir. kum parçacığı kalana kadar. Dolayısıyla bu geniş zaman aralığında diğer türler ne zaman ve ne zaman var olmuştur? evrenden silindiklerini dikkate almalıyız. Bu, var olsalar bile, rekabet şansımızı inanılmaz derecede düşük yapar.

“Evrende bizden başkası var mı?” Soruyu cevaplamak için daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var.

evrendeki diğer gezegenlerde İnsan benzeri canlıların hala var olup olmadığı sorusu bilimsel olarak henüz cevaplanmış değil. senin geleceğin Teknolojik araçlarVe onun keşifleriyle bugün öne sürülen tüm fikirler değişebilir.

Kaynak: Canlı Bilim, Fütürizm, Sonuç Konuşmaları, Quora

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu