Ekonomi

Sivas’taki Hayvan Pazarı ve Ot Borsası, Sivas Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği’ne devredildi

Sivas’ta kurulan Hayvan Pazarı ve Omlet Borsası, Sivas Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği’ne devredildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sivas Belediyesi, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma Müdürlüğü ve ticaret borsası başta olmak üzere birçok kurumun desteğiyle tamamlanan Halis ve Halis dönemi için düzenlenen tören, Sivas Belediye Başkanı Hilmi’nin dönemi için düzenlendi. Alım ve Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Kadir Çönger katıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Alim, 83 bin 426 metrekarelik alanda hayvancılık faaliyetlerinin yürütüleceğini belirterek, “Bölgede öncelikle damızlık düvecilik yapılacak. Diğer 75 bin 431 metrekarelik alanda ise süt toplama merkezi, yem bitkisi yetiştirme ve tarım eğitim parkuru kurulacak.” sözünü kullandı.

Daha önce işletmesi belediyeye devredilen Hayvan Hali ve Hali’ni Sivas Büyükbaş Yetiştiriciler Birliği’ne devrettiklerini belirten Alım, şunları kaydetti:

“Daha önce hayvan halleri olarak yapılan bu tesis, hedefi doğrultusunda hayvancılığa katkı sağlamak amacıyla yine damızlık düve yetiştirme merkezi olarak hizmet verecek. Sivas Damızlık Yetiştiricileri Derneği, üreticilerimizin yanı sıra sahada kendilerine destek olacak projeler yürütüyor. ‘İlimize katkı sağlayacak her projenin yanında olacağız’ dedik ve prestijiyle ilimize kazandırılan bu projeyi hedefine uygun olarak kullanılmak üzere birliğe devrettik. Mülkü belediyemizde kalacak.”

Sivas Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Çönger de çiftçileri eğiterek Sivas’ta tarım ve hayvancılığın gelişmesine destek olmak istediklerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu