Ekonomi

Türkiye’deki Katılımcıların %39’u Elektronik Cihazlarını Adlandırıyor

Kaspersky’nin “Dijital Hurafeler” araştırmasına göre, Türkiye’de ankete katılanların yüzde 39’u elektronik cihazlarına isim veriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Kaspersky, insanların modern teknolojilere ve cihazlara karşı tutumlarını konu alan “Dijital Hurafeler” araştırma anketinin sonuçlarını yayınladı.

Buna göre Türkiye’de katılımcıların yüzde 39’u elektronik cihazlarına isim verirken, en çok takma ad verilen cihaz akıllı telefonlar oldu.

Pek çok insan, elektronik cihazları konuşabilecekleri veya cihaz çalışmadığında tekrar çalışmaya ikna edebilecekleri canlı varlıklar olarak görür. Örneğin Türkiye’de katılımcıların yüzde 84’ü akıllı telefonunu, yüzde 44’ü televizyonunu, yüzde 40’ı dizüstü bilgisayarını, yüzde 15’i elektrikli su ısıtıcısı ve kahve makinesini, yüzde 16’sı akıllı hoparlörü ve yüzde 21’i robot süpürgesini kullanıyor. temizleyiciler konuşuyorum.

Bir Kaspersky anketine göre, tüm yanıtlayanların yüzde 73’ü, sesli komutlar dışında cihazın çalışmasını istemek veya donması durumunda cihaza küfretmek için konuşuyor.

Ayrıca, Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 43’ü cihazlarının hasar görmesi, düşmesi veya kırılması nedeniyle empati kuruyor.

“İnsanlar elektronik aletlerine arkadaş ya da evcil hayvanmış gibi davranma eğiliminde”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlke Özar, şunları söyledi:

“İnsanlar dijital cihazlarına ne kadar çok bağlanırsa, elektronik cihazlarına o kadar çok arkadaş ya da evcil hayvanmış gibi davranma eğiliminde oluyorlar. Bu nedenle, cihazlarına karşı bir inanç ve empati duygusu geliştirirler. Bununla birlikte, tüm kişilerarası ilişkilerimizde olduğu gibi, istikrar oluşturmak ve bir miktar nesnelliği ve amacı korumak önemlidir. “Aksi takdirde, bu güveni kendi amaçları için kullanabilecek siber suçlularla karşılaşma riski her zaman vardır. Dijital cihazlara ve robotik sistemlere çok fazla güvenmek, kullanıcıların kişisel bilgilerini paylaşmasına, şüpheciliklerini ve ihtiyatlılıklarını azaltmalarına ve nihayetinde siber suçluların kurbanı olmalarına yol açabilir. .”

Kişisel verilerin güvenliğini sağlamak için aşağıdaki güvenlik ipuçlarının önemine dikkat çeken Kaspersky, şu önerilerde bulundu:

“Yazışmalar da dahil olmak üzere, örtülü bilgileri (telefon numarası, pasaport bilgileri) sosyal ağlarda saklamayın veya yayınlamayın. Gizli bilgileri şifreli biçimde, örneğin şifreli bir arşivde paylaşın. Her hizmet için güçlü ve benzersiz şifreler kullanarak hesaplarınızın korunmasını sağlayın. (farklı harfler, sayılar ve özel karakterler), bunları şifre yöneticilerinde saklayın, buna izin veren hizmetlerde iki faktörlü kimlik doğrulamayı kurun. Amacı kişisel veya kişisel bilgilerinizi çalmak olan bir kimlik avı sitesine gitmenizi önleyecek saygın bir güvenlik çözümü kullanın. ödeme bilgileri.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu