Haber

Kılıçdaroğlu’ndan sonra Davutoğlu’ndan Sünni video: Kemal Bey’i selamlıyorum mesajınız alındı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün Twitter hesabından “Alevi” başlığıyla bir görsel paylaştı. Videoda gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Yavrularım. Ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancıyla yetişmiş samimi bir Müslümanım. Allah’ın verdiği bir canım var, yok. İnsanların hakkını yiyin. Ben harama el uzatmam. Bir oyla bu ülkeye zarar veren mezhep tartışmalarından birisiniz. Çıkaracaksınız” dedi.

DAVUTOĞLU’DAN “SÜNNİ” VİDEO

Kılıçdaroğlu’nun imajına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da destek verdi. Twitter hesabından “Sünni” notuyla bir video paylaşan Davutoğlu, Alevilerle Sünnilerin ortak bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

“SUNNİ YÖRÜK TÜRKMEN OBASINDA DOĞDUM”

Davutoğlu, “Kemal Bey’in resmini izleyince medeniyetlerin ve kültürlerin harmanlandığı Anadolu’nun tarihi aklıma geldi. Torosların zirvesinde Sünni bir Yörük Türkmen aşiretinde doğdum. Horasan’dan Anadolu’ya.Anneannemin çok derdi Horasan bizimdir.İsfahan’dan geçti şehrimiz, kalkıp göç ettik bu topraklara.Köyümüzün adı bugün Taşkent ilçesidir.Ama aslı Pirlerkondu idi.Pir’di köyün adı.

“CUMHURİYETİMİZİN İMKANLARIYLA GÖREVLERİNE GELİYORUM”

Karşı taraftaki kayanın adı kıble kayası, parkın adı mihrap, parkın sırtını verdiği zirve Erenler zirvesi ve çeşmeye Sultan Alaaddin Keykubat’tan sonra Sultan Çeşmesi adı verilmiş. Yani Anadolu’da Selçuklu Devleti ve Horasan’ın izlerinin yaşadığı bir çevrede doğdum. Ve Cumhuriyetimizin verdiği imkanlarla birçok makama geldim.

“ALEVİLERİN HAKLARINI SAVUNMAK ÖNCE GÖREVİM”

Kemal Bey bir Alevi olarak duygularını içtenlikle ifade ederken, ben de bir Sünni olarak duygularımı ifade edeyim. Sünniler ve Aleviler için Pir-i Türkistan, Hoca Ahmet Yesevi idi. Bizi kim ayırdı? Ve bu nehirleri nasıl birbirine bağlayacağız? Evet Sünniyim ama Alevi yurttaşların haklarını savunmak benim önceliğimdir.

“HACI BEKTAŞI VELİ BENİM PİRİMDİR”

Hacı Bektaşi Veli de Mevlana gibi benim üstadımdır. Onun için Alevi hemşehrilerimiz Hacı Bektaşi Veli’nin huzuruna müze olduğu için bir ücret karşılığında giriyoruz ve onu kaldırırsanız sayın başbakanım deyince ilk işim oldu. Ankara’ya döndüm. Alevi dedelerimiz bana ‘can Ahmet’ derler. Çünkü benim bir fark yaratmadığımı biliyorlar.

“BEN BİR SÜNNİ OLARAK KEMAL BEY’İ ÇOK İYİ ANLIYORUM”

Bir Sünni olarak Kemal Bey’i çok iyi anlıyorum. Çünkü bir Sünni olarak dışlandığımı anladım. 28 Şubat’ta eşim ve kızlarım başörtüsü yüzünden Sünni diye dışlandılar. Bir akademisyen olarak Türkiye’nin tanınmış üniversitelerine ideolojik ilişkiler nedeniyle akademisyen olarak kabul edilmedim. Mesele Sünnilik veya Alevilik değil. Hepimiz bir asırda acılar çektik, artık bu acılara bir son vermenin zamanı geldi.

“Birbirimize BİRBİRİMİZ OLARAK BAKTIĞIMIZDA HUZURU ASLA BULAMAZIZ”

Kürtçeyi Türkçede aziz olarak gördüğümü hep söylemişimdir. Bana ‘Serok Ahmet’ diyen Kürtlere bir kez daha ‘ser sera serçeva’ diye seslendim, onlara da hep öyle hitap ederim. Birbirimize öteki olarak baktığımızda asla huzur bulamayacağız. İki ay önce acı çektik. Türkler, Kürtler, enkaz altında kaldık. Elimizi uzattığımızda ‘Kimliğiniz nedir?’ Sormadık.

“TANIŞALIM, GELİN MEMNUN OLALIM”

Sünniler ve Aleviler Türkiye’nin geleceğini inşa ederken siz kimsiniz demeyeceğiz. Biz biriz, ortağız, geçmişimiz var diyeceğiz. Birileri aramızda fitne çıkarmak istediğinde dur diyeceğiz. Yeni Türkiye böyle kurulacak. Buluşalım, selamlaşalım. Dinimizi ve kültürümüzü barış içinde yaşayarak örnek olalım.

“MESAJINIZ ALINDI”

Kemal Bey’e selam ederim, bildiriminiz alınmıştır. Ve eminim ki açıklamamız tüm camia tarafından kabul görecektir.”

macka-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu