Haber

Yılın ilk enflasyon raporu yarın açıklanacak: Hangi mesajlar verilecek?

Hafize Gaye Erkan’ın istifasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, “Enflasyon Raporu 2024-I”in tanıtımı için yarın bilgilendirme toplantısı yapacak.

TCMB’den yapılan açıklamaya göre, bankanın Ankara’daki yönetim merkezinde yapılacak toplantı saat 10.30’da Lider Karahan’ın sunumuyla başlayacak.

Karahan daha sonra basın mensuplarının ve ekonomistlerin sorularını yanıtlayacak.

Fiziki ortamda gerçekleştirilecek toplantı, bankanın internet sitesinin yanı sıra resmi X sosyal medya platformu ve YouTube hesaplarından da canlı yayınlanacak.

TCMB’nin geçen yılki son Enflasyon Raporu’nda enflasyonun 2023 sonunda yüzde 65, 2024 sonunda ise yüzde 36 olacağı öngörülüyordu.

Karahan, ilk açıklamasında fiyat istikrarına vurgu yaparak, “Enflasyon hedefimizle uyumlu seviyelere düşene kadar gerekli parasal sıkılığı sürdürmeye kararlıyız.”

Karahan, enflasyonu düşürmeye yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bu doğrultuda güçlü ekibimizle enflasyonun düşürülmesi yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enflasyon hedefimizle uyumlu seviyelere düşene kadar gerekli parasal sıkılığı sürdürmeye kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

saraykoyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu