Haber

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Beşiktaş’ın başvurusuna yanıt

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi, Beşiktaş’ın Gaziantep FK ve Hatayspor maçları için yaptığı başvuruyu yanıtladı.

“Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu önemli proje ile ilgili yaptığımız çalışmaları ve gerçekleştirdiğimiz ziyaretleri sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık. Bugün detaylarından bahsedeceğim. Kalıcı ve istikrarlı bir başarı istiyorsak… , sorunsuz ve sonuç odaklı çalışan sürdürülebilir bir futbol ekosistemi oluşturmak zorundayız.TFF olarak rolümüz futbol akademileridir.Projeyi sağlam temellere oturtmak ve uygulanmasını sağlamak.”

“Kulüpler mali sıkıntıda”

“Kulüplerimiz ekonomik olarak zor durumda. Borçları 25 milyar TL’yi geçiyor. Faizle birlikte bu ikiye katlanıyor. Onun için Futbol Akademileri projemiz kritik öneme sahip. Hem altyapı, hem sportif başarı, hem de finansal olarak ihtiyacı karşılıyor. “

“Yurtdışına transfer etmelerini istiyoruz”

“Kulüplerimizin kendi altyapılarına kaynak ayırması ve geliştirmesi gerekiyor. Alt yapı akademilerinden yetişen futbolcuların önce kendi kulüplerinin A takımına yükselmesini, ardından da bir sonraki adımda yurt dışına transfer edilmesini istiyoruz.”

“B takım antrenmanına geçeceğiz”

“Milli Kurmayımızın başarısı da bu projenin sağlıklı yürümesine bağlı. Milli Grubumuza her yaş kategorisi için bir oyuncu havuzu oluşturmayı hedefliyoruz. Üste akademi zorunluluğu getirilmesi için yönetim kurulu kararı aldık. Önümüzdeki dönemde Lig ve TFF 1. Lig kulüplerini bugün kulüplerimize bildireceğiz. Öte yandan genç futbolcuların gelişimi kapsamında Süper Lig’deki grupların yer aldığı B kadro uygulamasını da hayata geçiriyoruz. Lig, 2024-2025 döneminden başlamak üzere 2023-2024 döneminde katılabilir.

Gözden kaçırma Ahmet Işık Çebi: Gaziantep FK ile Hatayspor’un maçları iptal edilmeli Haberin Detayları

Beşiktaş da cevap verdi.

“Oynanan maçlar tescillendi. Oynanmayanlar hükmen mağlup oldu. Aldığımız karar acil değildi. Geçmiş örneklere bakarak aldık. Ligden çekilen gruplarla ilgili uygulama birdir. -bire ve bundan sonra da böyle olacak.Bu değişmez.Biliyorsunuz 10 Şubatta yönetim kurulumuz bir toplantı yapacak depremden kısa bir süre sonra isteyen kulüplerin taleplerini kabul ettik. depremden etkilenen ve büyük stat ilan edilen illerde ligden çekildiler oynadıkları maçları kayıt altına aldık ligden çekildikleri için sonraki maçlarda 3-0 mağlup ilan edilmelerine karar verdik. O tarihten itibaren lig devam ediyor.Bu kulüpler 2022″ 23. periyotta oynayacakları maçlarda 3-0 yenildiler. Ligden toplam 9 takım çekildi. Kalan alacaklarının tamamının vadesi gelmemiş olarak ödenmesine karar verdik.”

mustafakemalpasa-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu