Haber

Fenerbahçe büyük maçlarda kaybetti

Fenerbahçe, ligde zorlu rakiplerine karşı çıktığı maçlarda galibiyet alamadı. Sarı-lacivertli ekip, bu sezon ligde Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynadığı 4 maçta 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

Sezona Portekizli teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde başlayan sarı-lacivertliler, ligde aldığı yüksek galibiyetlerle taraftarlarını sevindirmeyi başardı. Fenerbahçe bu yüksek skorlu galibiyetleri derbilere ve büyük maçlara taşıyamadı.

Hem ligde hem de Avrupa’da çıktığı kritik maçlarda sonuca ulaşamayan sarı lacivertliler, Avrupa’ya veda ederken, ligdeki şampiyonluk yarışında da ağır sakatlık geçirdi.

Şampiyonlar Ligi’nde ilk mağlubiyet

Söz konusu süreçte UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk önemli maçına 2. eleme tipinde Dinamo Kiev önünde giren Fenerbahçe, karşılaşmada elendi.

Kadrosunda çok önemli kayıplar veren Ukrayna temsilcisine karşı oynadığı iki maçta da galibiyet alamayan sarı lacivertli takım, rakibine boyun eğdi.

Fenerbahçe ligdeki büyük maçlarda kazanamadı. Bu dönemin ilk önemli sınavını deplasmanda Beşiktaş karşısında alan sarı lacivertliler, rakibiyle 0-0 berabere kaldı ve 1 puanda anlaştı.

Trabzonspor maçta öne geçti

Büyük maçlarda alınan mağlubiyetler sarı lacivertlileri devirdi.

Ligin ikinci büyük maçında Trabzonspor’a konuk olan İsa’nın grubu etkisiz bir performans sergilediği karşılaşmayı 2-0 kaybetti.

Haftaya Galatasaray önünde zirvede giren Fenerbahçe, bu mağlubiyetle liderliği rakibine kaptırdı.

Zirvede farkı Galatasaray derbisi yarattı

Trabzonspor’un mağlubiyetiyle Fenerbahçe, rakibi Galatasaray’a kaptırdığı tepeyi geri alamadı.

Trabzon deplasmanından 3 hafta sonra evinde Galatasaray’ı konuk eden sarı lacivertliler, liderlik fırsatını kaçırdı. Kadıköy’de 1 puanla konuk ettiği Galatasaray’a 3-0 mağlup olan Fenerbahçe, zirvenin 4 puan gerisinde kalarak hayal kırıklığına uğradı.

Galatasaray derbisiyle zirveyi rakibine kaptıran sarı lacivertliler, bu fırsatı Beşiktaş karşısında hem moral bulmak hem de sarı-kırmızılı rakibi üzerindeki baskıyı artırmak için değerlendiremedi.

Adana Demirspor’u mağlup ettiği haftada sarı-kırmızılı takımın konuk ettiği Beşiktaş’a 4-2 mağlup olan Fenerbahçe, 1 maç eksikle puan farkının 9’a yükselmesine engel olamadı.

2 büyük maç kaldı

Avrupa kupalarına veda eden Fenerbahçe’nin bu sezon ligde önünde 2 büyük maçı kaldı.

Sarı-lacivertli ekip, ligin 33. haftasında Trabzonspor’u, 37. haftasında ise Galatasaray deplasmanına konuk olacak.

savastepehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu