Haber

TEKNOFEST’te birinci olan depremzede öğrenciler ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı

– TEKNOFEST’te birinci olan depremzede öğrenciler ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

ANKARA – Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, Kahramanmaraş depreminin olumsuz koşullarına rağmen üstün başarıyla katıldıkları TEKNOFEST’te birincilik ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Türkiye Teknoloji Elemanı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri ​​arasında Ankara Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST, 4. gününde ziyaretçilerini Etimesgut Havalimanı’nda ağırlamaya devam ediyor. Kahramanmaraş depreminin olumsuz etkilerine rağmen TEKNOFEST’te yerini alan Gaziantep Üniversitesi, 24 branşta 72 takımla yarışmalara katılarak toplamda 9 ödül kazandı. TEKNOFEST 2023 Savaşan İnsansız Hava Aracı, Effelency Challenge yarışması, Turizm Teknolojileri Yarışması ve Yüksek İrtifa Roket Yarışması kategorilerinde ödül alan Gaziantep Üniversitesi, Yüksek İrtifa Roket Yarışması kategorisinde ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

“Yarışmaya 24 farklı kategoride katıldık”

TEKNOFEST kapsamında Gaziantep Üniversitesi olarak yürüttükleri faaliyetlere değinen Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve TEKNOFEST Sorumlusu Hakan Tavırlı, “Yarışmaya 24 farklı kategoride katıldık. Yaklaşık 72 takım başvurdu. Bunlardan 27’si finalist oldu. 9’u finalist oldu. bu finalistler ödül aldı. Sonuncusu da ödüllendirildi.” “Çağdaş Roket Takımımız Yüksek İrtifa Roketi kategorisinde birincilik ödülünü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden aldı. Ödüllerini de Cumhurbaşkanımızın elinden aldılar, çok mutluyuz” dedi.

“Deprem nedeniyle ciddi yerleşim ve barınma sorunları yaşandı.”

Tavırlı, en büyüğü Kahramanmaraş merkezli depremlerden kaynaklanan yarışmaların hazırlık aşamalarında birçok sorunla karşılaştıklarını belirterek, “Deprem nedeniyle yerleşim noktasında ve barınma noktasında ciddi sorunlar yaşandı. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın ve Rektör Yardımcımız Recep Yumruktaş, depremin ilk gününden bu yana öğrencilerin yanındaydı.” “Öğrencilerimize teşekkür ediyorum, tüm zorluklara rağmen büyük bir emek harcadılar. Emeklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra Rektörümüz ve Rektör Yardımcımız yarışmalara katılma hedefimizi ve planımızı genişletecekler. Teknofest yarışmalarında farklı kategorilerde daha ileri ve yenilikçi projelerle yer alacağız” dedi.

“Bu sene birincilik ödülünü aldık”

Çağdaş Roket Takımı’nda yer alan Gaziantep Üniversitesi öğrencisi Semih Özlek, “Çağdaş Roket Takımı’nda aviyonik sistemlerden sorumluyum. Çağdaş Roket Grubu olarak TEKNOFEST’teyiz. 4 yıldır yarışmalara katılıyoruz. Dereceye girmeye çalışıyoruz ve bu yıl birincilik ödülünü aldık. Roketin gövdesini tasarladık ve “Roketin temel bileşenlerini ürettik. Elektronik kısmını da biliyorum çünkü ondan ben sorumluyum. Elektronik parçaları hazır entegre olarak değil, kendi sistemlerimizle geliştirdik” dedi.

“Depremden doğrudan etkilendik.”

Depremden doğrudan etkilendiklerini, bazı ekip arkadaşlarının da depremde yakınlarını kaybettiğini sözlerine ekleyen Özlek, “Çalışma ortamımız Gaziantep’te olduğu için doğrudan etkilenen bir şehirdik. Aynı şekilde meslektaşlarımız da çevrede olduğu için” dedi. Bölgeler de etkilendi. Bunlara rağmen ekip çalışmasından vazgeçmedik ve birinci olduk. “Geçen yıl çok iddialıydık. Sıralamada ikinci olduk. Bu yıl bunlara ilaveler yaparak performansta birinciliği Gaziantep’e getirdik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu