Haber

Rusya: Rus ve ABD’li diplomatlar İstanbul’da buluştu

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rus ve ABD’li diplomatların ikili ilişkilerdeki sorunları görüşmek üzere İstanbul’da bir araya geldiklerini bildirdi.

Ryabkov, Uluslararası Valday Tartışma Kulübü’nün Moskova’da düzenlediği oturumda Rusya ile ABD arasındaki bağlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD yönetimi ile doğrudan temas kurmaya açık olduklarını ifade eden Ryabkov, bunu sağlamanın “zor” olduğunu belirterek, “Yapıcı diyaloğun devamı için gerekli koşullar oluşturulmalı ve olası görüşmeler anlamlı olmalıdır. Amerikalılardan bu konuda henüz önemli bir fikir duymadım.” söz konusu.

Öte yandan, bir süre sonra ABD ile yüz yüze görüşmelere başladıklarını belirten Ryabkov, Rus ve ABD’li diplomatların bugün Türkiye’de görüşmek üzere geldiği bilgisini paylaştı.

Ryabkov, “Bugün İstanbul’da ilgili daire başkanları düzeyinde bir toplantı yapılıyor. Bu, ikili ilişkilerde rahatsız edici konuların görüşülmesi için zaman zaman yapılan bir etkinlik. Nedir bu rahatsız edici konular? Bu görüşmede Rus ve Amerikan büyükelçilikleri ele alındı.Bu görüşme, ABD’nin “Önemli konularda diyaloğu yeniden başlattığımızın bir işareti değil. Bu bir çalışma toplantısıdır.” dedi.

İki ülke konsolosluklarının çalışması gerektiğini ve Rus vatandaşlarına ABD ile çeşitli seviyelerdeki temaslarında vize verilmesi gerektiğini söyleyen Ryabkov, “Amerikalılarla esir değişimi konusunda diyalog aracısız oldu ve devam edecek.” terimini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu