Ekonomi

Peker Holding’in yeni halka arz planı hazır

Peker Holding halka arzda yeni bir adıma hazırlanıyor. Halen Peker GYO ile Borsa İstanbul’da işlem gören holding, gerekli çalışmaları tamamlayarak Peker Yatırım Holding A.Ş.’yi kurdu. Gayrimenkul, turizm, madencilik, sigorta, teknoloji ve havacılık sektörlerindeki faaliyetlerini tek çatı altında toplayan Peker Holding, yeni bir halka arza hazırlanıyor.

Firmasını gayrimenkul alanında “Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı” olarak tanımlayan Peker Holding Yönetim Kurulu Lideri Hasan Peker, 2024 yılı yatırım planlarını açıkladı. Türkiye dahil toplam 5 ülkede 58 proje tamamladıklarını hatırlatarak, Peker, Almanya, İngiltere, İspanya ve Slovenya’da 13 projenin şu anda devam ettiğini kaydetti. Peker, 2023 yılında Türkiye, Almanya, İngiltere, Slovenya ve İspanya’da toplam değeri 633 milyon Euro olan 13 gayrimenkul projesine 152 milyon 750 bin Euro harcadıklarını söyledi.

Hasan Peker, 2024 planlarını paylaşırken en önemli adımlardan birinin yeni halka arz planı olduğunu söyledi. Peker, Peker Gayrimenkul Yatırım Hissedarlığı A.Ş. (GYO)’nun halihazırda Borsa İstanbul’da işlem gördüğünü ve SPK’nın son kararıyla Türkiye’nin büyük kümelenmelerini kapsayan 1. Grup Şirketler kategorisine dahil edildiğini ve SPK ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını; Gayrimenkul, turizm, madencilik, sigorta, teknoloji ve havacılık alanlarındaki faaliyetleri Peker Yatırım Holding A.Ş. tarafından yürütülmektedir. Şirketleri tek çatı altında topladıklarını ve bu yıl için yeni bir halka arz rotası belirlediklerini açıkladı.

Modüler villalar İspanya Bodrum Marbella’da inşa ediliyor

Gayrimenkul yatırımında yeni gözdelerinin İspanya’nın Bodrum’u olarak nitelendirilen mikro iklime sahip Marbella olduğunu belirten Hasan Peker, “Marbella’da tamamlanan 17 projemiz var, devam eden 4 projemiz daha var. Yeni teknolojiyle modüler ev yapan Kanadalı bir firmayla anlaşma yaptık. 15 Şubat’ta ruhsatımızı aldıktan sonra evlerin montajına başlayacağız. Bu yıl 11 adet modüler villayı tamamlayıp teslim etmiş olacağız” dedi.

Almanlar için bir laboratuvar ve Kamerunlular için bir mahkeme inşa etti.

Almanya gibi yenilikçi bir ülkede sanayinin gelişmesine yönelik projeler geliştirdiklerini anlatan Peker, “Almanya’nın Düsseldorf kentinde Ar-Ge merkezleri için laboratuvar kuruyoruz. Bu yıl Nordstern ve Erft Loft projesine de başlayacağız. Nordstern’in yatırım tutarı yaklaşık 200 milyon Euro, Erft Loft projesinin yatırım bütçesi ise 23 milyon Euro civarında. Öte yandan Afrika’da da değerli çalışmalar yürütüyoruz. “Kamerun Anayasa Mahkemesi Merkez Binasının inşaatına bu yılın son çeyreğinde başlayacağız. Ana yüklenicisi olacağımız projenin yatırım tutarı; “85 milyon Euro” dedi.

26,2 milyon Euro’luk Peker Kulesi tamamlandı

Yurt içi projelerinden bahseden Peker, “Peker Tower Maslak’ı 18 bin metrekare kapalı alanda inşa ediyoruz. Toplam 10 bin 922 metrekare kiralanabilir alana sahip 53 bağımsız ofis bölümünün yer aldığı projenin yatırım bütçesi 26 milyon 200 bin Euro. Projeyi yılın ilk yarısında bitireceğiz. “Çinlilerden de dahil olmak üzere çok fazla kiralama talebi var” dedi.

Slovenya’da devrim niteliğinde insansız tarım aracı geliştirildi

Firmaları Pek Otomotiv’in Slovenya’da elektrikle çalışan, yapay zeka tabanlı insansız tarım aracı geliştirdiğini belirten Peker, şu bilgileri verdi: “Bu çalışmada 14 patent aldık. Bir çeşit tarım robotu ürettik. Traktörlere göre 40 kat daha az enerjiyle çalışacak, her türlü arazi koşulunda hareket edebilecek ve traktörlere göre daha ucuz olacak. Yıllık kapasitemiz 1.500 adet olacak. Bu yıl Slopehelper ve AgileHelper ürünlerini piyasaya süreceğiz. Hedefimiz bu robotu üretecek fabrikalarımızı başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya yaymak” dedi.

haber-besni.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu