Haber

Alper Gezeravcı Türkiye’ye nasıl dönecek? Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek?

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı , canlı yayında Samsun Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleriyle buluştu. Uzaydan dünyaya dönüş rotasını anlatan Gezeravcı, sık sorulan soruları yanıtladı. En çok merak edilen sorular ise dünyaya ne zaman dönecekleri ve uzay yolculuğunun nasıl olacağı oldu. Peki, Alper Gezeravcı‘nin uzay deneyimi nasıl? Alper Gezeravcı Uzaydan dünyaya dönüş rotası ne olacak? Alper Gezeravcı ne zaman dönecek? Sorularınızın yanıtları haberimizde. Detaylar burada…

ALPER GEZERAVCI TÜRKİYE’YE NASIL DÖNECEK?

Gezeravcı, görev sonrası nereye ineceklerine ilişkin de şu bilgileri verdi: “Dragon kapsülü, görevden döndükten sonra suya inmek üzere tasarlanmış bir uzay aracıdır. Planlanan inişimiz Atlantik Okyanusu’ndaki 7 potansiyel iniş noktasından birine olacaktır. doğusunda Florida eyaleti, batısında ise Meksika Körfezi yer alıyor.” Karar, güncel bilgiler ışığında inişe karar verilen gün ve saatte, fırlatma öncesinde yapılan istatistiksel değerlendirmeler incelenerek veriliyor. İniş planlamasında etkili olan meteorolojik bilgilerin durumuna, dalga yüksekliklerine ve daha birçok faktöre göre, planlanan iniş zamanında iniş noktasına karar vermek gerekir. Bütün bunlar Bahsettiğim detaylar planlı inişler için geçerlidir. Plansız inişler de oluyor ve bu beklenmedik durumlarda acil durum senaryoları devreye giriyor. Böyle bir durumda dünyanın rastgele bir noktasına iniş yapılması meteoroloji ve arama kurtarma kuralları açısından değerlendirilerek risk faktörleri en aza indirilmeye çalışılmaktadır. gerçekleşebilir.”

ALPER GEZERAVCI

ALPER GEZERAVCI UZAYDAN NE ZAMAN DÖNER?

Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılış tarihi belli oldu. Gezeravcı’nın uzaydaki görevinin ardından 2 Şubat’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılarak Dünya’ya dönmesi planlanıyor.

Astronotun dünyaya dönüşü Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek. Gezeravcı, uzaydaki bilimsel çalışmalarının ardından Kennedy Uzay Merkezi’ne inerek görevin başarıyla tamamlanmasını sağlayacak.

Yerçekimsiz bir ortamda bulunmak nasıl bir duygu?

Sıfır yerçekimi ortamında tek pozisyonda kalmanın zor olduğunu ancak “havada uçuyormuş gibi hareket ederken çok rahat hissettiğini” vurgulayan Gezeravcı, “Çeliğim olmadan kendimi gerçekten bir kuş gibi özgür ve özgür hissediyorum.” kanatlar.”

DÜNYAYI UZAYDAN İZLEMEK NASIL BİR DUYGU?

Gezeravcı, “Dünyayı uzaydan izlemek nasıl bir duygu?” sorusuna ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Tek kelimeyle mükemmel. Bu görüntü, uzaydaki yaşam alanımızın eşsiz değerini derinden hissettiriyor ve bu güzelliği korumak için elimden geleni yapmam gerektiğini bir kez daha fark ettiriyor. Gezegenimizi korumak için ülke olarak yeşil ve yeşil olmalıyız.” Saf enerji üretimi projelerine odaklanmalıyız. Buradan uzaya baktığımda Güneş’in sınırsız kaynağını görüyorum. Bu kaynağı dünya üzerinde son derece sınırlı bir şekilde kullanabiliriz. Yeterince uzaklaştığınızda tüm dünya eviniz olur. Şehirleri, ülkeleri, dağları, okyanusları ve üzerine girince sanki birbirinden farklı, farklıymış gibi gelir. “Görünen tüm detaylarıyla aslında tüm insanlığın evi olduğunu anlıyorsunuz.”

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu