Haber

Ordu’da KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda Asansör Arızası: Öğrenciler Mahsur Kaldı

ORDU’nun Altınordu ilçesindeki Mehmet Fuad Köprülü KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrenci varken bozulan asansör, 1’inci kat ile zemin kat arasında sıkıştı. Asansörde mahsur kalan 10 öğrenci, 45 dakikalık çalışmanın ardından sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Öğrenciler yurdun bahçesinde toplanarak olayı protesto etti.

Olay, dün saat 21.30 sıralarında ilçenin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 3 bloktan oluşan ve 1300 öğrencinin barındığı Mehmet Fuad Köprülü KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi. İddiaya göre, yurdun C Blok’unda zemin kattan üst kata çıkmak üzere asansöre binen 10 öğrenciyi taşıyan asansör, bilinmeyen bir nedenle arızalanarak, 1. kat ile zemin kat arasında kaldı. Asansörde mahsur kalan öğrenciler panik ve kaygı yaşadı. Çığlıklarını duyan öğrencilerin arkadaşları durumu yurt görevlilerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada asansörde mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması için yetkili firmaya haber verildi. İki katın ortasında mahsur kalan öğrenciler, yaklaşık 45 dakikalık çalışmanın ardından katın ortasında bulunan asansörden kurtarıldı. Sinir krizi geçiren bazı öğrencilere sağlık personeli tarafından müdahale edildi. Öğrenciler, yurt yetkilileri ve asansörün bakım ve onarımını yapan firmadan şikayetçi oldu. Asansör firmasının çalışanı sorgulanmak üzere Altınordu İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan öğrenciler, yetkili asansör firmasının dün sabah asansörde bakım çalışması yaptığını iddia etti.

ÜLKENİN BAHÇESİNDE PROTESTO ETTİLER

Asansörün arızalanması ve öğrencilerin mahsur kalması üzerine tepki gösteren çok sayıda öğrenci yurdun bahçesinde toplanarak olayı protesto etti. Yağmur altında slogan atan öğrenciler bir süre sonra odalarına dağıldı. Jandarma ve polis ekipleri ülke genelinde güvenlik önlemi aldı.

‘HİÇ BİR SORUN YAŞAMADAN ASANSÖRDEN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ÇIKTILAR’

Olayın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Ordu Mehmet Fuad Köprülü Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör arızası yaşanmış, arıza sonrası asansörde kalan öğrenciler yetkili servisin asansörü açmasının ardından sorunsuz bir şekilde asansörden inmişlerdir. kapı.”

haber-pinarhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu