Haber

Mersin-Amasya Yolunda Otobüs Kazası: 1 Ölü, 18 Yaralı

SEYFİ ÇELİKKAYA

Mersin’den Amasya istikametine giden yolcu otobüsü, Yozgat-Kayseri’yi bağlayan Atatürk Yolu’nun Battal Köyü yakınlarında yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu hendeğe düştü. Kazada 1 kişi öldü, 3’ü ağır toplam 18 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin’in Tarsus ilçesinden Amasya’ya gitmek üzere yola çıkan Mithat K. yönetimindeki yolcu otobüsü, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak, geldiği sırada hendeğe yuvarlandı. Yozgat-Kayseri’ye bağlı Atatürk Yolu’nun Battal Köyü yakınında. Kazada sürücü ve otobüs çalışanlarının da aralarında bulunduğu 19 kişi yaralandı. Kaza yerine jandarma, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ağır yaralılardan 55 yaşındaki Dindar K., hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. 3’ü ağır 18 yaralının Yozgat ve Sorgun ilçelerindeki hastanelerde tedavileri sürüyor.

VALİ ÖZKAN YARALILARI ZİYARET ETTİ

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kaza sonrası yaralanan hastaları ziyaret ederek hastane yetkililerinden durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Vali Özkan burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Mersin-Kayseri-Yozgat-Amasya istikametine giden yolcu otobüsü gece saat 03.51 sıralarında Battal Köyümüz mevkiinde tek taraflı olarak yoldan çıkarak kaza yaptı. Sağlık ekiplerimiz, polis, jandarma ekiplerimiz ve AFAD ekiplerimiz anında müdahale etti. Kazada otobüsteki yolcular ve yaralılarımız hastanelere sevk edildi.Yaralılarımızın bir kısmı Yozgat Şehir Hastanesi’nde, bir kısmı şu anda bulunduğumuz Bozok Üniversitesi Uygulama Araştırma Hastanesi’nde, bir kısmı da Solgun Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 4 vatandaşımızın durumunun ağır olduğu, 1 vatandaşımızın durumunun ise maalesef ağır olduğu, “Bir tanesi Yozgat Bozok Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etti.”

haber-uzunkopru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu