Haber

KYK yurdunda asansör çöktü: Ölmek istemiyoruz

Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı öğrenci yurtlarında asansörler tehlike oluşturmaya devam ediyor. Son olarak gece yarısı Giresun Merkez KYK’ya bağlı Gülpembe Hatun Kız Öğrenci Yurdu B Blok’ta bulunan asansör kuyuya düştü.

İddiaya göre öğrenciler 7’nci kattan 4’üncü kata çıkmak için asansörü çağırdılar. Ancak durmayıp yere düşen asansörün içinde kimsenin olmadığı ortaya çıktı.

Yurtta kalan öğrenciler “Ölmeye değil ders çalışmaya geldik” ve “Kaza değil ihmal” sloganlarıyla olayı protesto ederken, KYK İl Müdürünün yurda giderek öğrencileri tehdit ettiği iddia edildi. “Video çekenin kafasını kırarım” diyor.

Sol Haber’in haberine göre bir öğrenci, olayın ardından yurtta yaşananları şöyle anlattı: “Asansör çökünce aşağıya indik. Tüm öğrenciler ‘Ölmek istemiyoruz’ gibi sloganlar attı. Daha sonra yönetimden birisi geldi. Bizi tehdit etti. Biri ‘Video çekenin kafasını kırarım’ dedi. “Sonra yaptıkları tepki alınca ‘Sonuçta kimseye bir şey olmadı, ölüm kalım meselesi değil’ dediler.”

Öğrencilerin WhatsApp gruplarına da konuyu sosyal medyaya taşımaları halinde haklarında soruşturma açılacağına dair bildirimler gönderildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu