Ekonomi

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

Şubat vadeli endeks kontratı açılış seansında önceki seans kapanışının yüzde 0,2 altında 9.130,00 seviyesinde işlem gördü.

Dün alıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansını önceki kapanışının yüzde 0,9 üzerinde 9.152,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı akşam seansında yükselişini sürdürerek 9.163,50 puana ulaştı.

Analistler, merkez bankalarının önümüzdeki dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerin devam etmesi ve Orta Doğu’da artan gerilim nedeniyle küresel borsalarda olumsuz bir eğilimin gözlemlendiğini belirterek, yoğun veri gündeminin yanı sıra, Almanya’da bugün açıklanacak enflasyon bilgisi yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), dün bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansmanı ve varlık yönetimi şirketlerinin 1 Ocak 2025’ten itibaren enflasyon muhasebesine geçeceğini duyurdu.

Analistler, bugün ülkede veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise İngiltere’de işsizlik oranının, Almanya’da enflasyonun, Euro Bölgesi’nde ZEW ekonomik inanç endeksinin ve ABD’de New York Fed imalat endeksinin takip edileceğini belirtti. Teknik olarak endeks sözleşmesi 9.100 seviyesinde yer alırken, 9.000 puanın destek, 9.200 ve 9.300 seviyelerinin ise direnç olduğunu kaydetti.

haber-guneysinir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu