Haber

Kuraklık Endişe Yaratıyor! Bakanlık Otelleri ‘Kaydet’ Dedi

Dünyanın da bir sorunu olan kuraklık sorunu her geçen gün daha da sorunlu hale gelmektedir. Gıda fiyatlarına da etki etmesi beklenen sorunun büyümesi anketlerde de dikkat çekiyor.

Fütürist Ufuk Tarhan, IPSOS araştırmasını paylaştığı Instagram gönderisinde durumun kaygı boyutunda olduğunu belirtti.

IPSOS araştırması, yakın gelecekte Türkiye’de toplumun yüzde 82’sinin su düşüncesine sahip olacağını öngörüyor. Yüzde 78 ise durumun su krizine dönüşmesinden endişe ediyor.

Kısacası her 5 kişiden 4’ü ‘Kuraklık Kaygısı’ veya ‘Su Kaygısı’ yaşıyor.

Türkiye kuraklık ve su sorunu açısından en riskli ülkeler arasında yer alırken, bu sorunlar dünya nüfusunun yüzde 40’ını etkiliyor.

BM, 2030 yılına kadar 700 milyon insanın kuraklık nedeniyle göç riski altında olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 300 milyar dolarlık takviye güç ayırdıklarını belirterek, tüm ülkeleri Su Eylem Gündemi’ni uygulamak için bilime dayalı bir yol izleyerek sorumluluk almaya ve harekete geçmeye davet ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı da önümüzdeki günlerde yaşanabilecek su sıkıntısının giderilmesi için çalışmalarına hız verdi.

Bakanlık, özellikle turizm dönemi hesaplanarak tasarruf açısından alınabilecek önlemleri açıkladı.

Tasarruf rehberinde otellerde uyarılar yapılırken banyolarındaki musluk ve musluklardan su, sıhhi tesisat, havlu, diş fırçası kullanımında tasarruf ön plana çıkıyor.

2021 yılında içme ve kullanma şebekesine giren su miktarındaki kayıp oranının yüzde 33,54 olduğu belirtilirken, önümüzdeki yıllarda bu kaybın yüzde 25’e düşürülmesi hedefleniyor. Bu tasarruf oranı Ankara’nın su ihtiyacını 2 yıl karşılayabilecek bir orandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu