Teknoloji

“Volvos”un Arkasındaki Harflerin ve Rakamların Anlamları

volvo , bugün birçok araba hayranının favorisinin ortasında. Uçup giden pazar koşullarında bir Volvo sahibi olmak kolay bir şey değil, ama birçok insan en azından kısmenVolvo sürmek istiyor.

Bir Volvo’nuz olsun ya da olmasın, kesinlikle bu markayla ilgili. bilmen gerekiyor Bazı sorunlar var. Örneğin, Volvo’nun adlandırma stratejisi. Bu içerikte Volvo otomobillerinde kullanılan S90 veya XC40 isimleri nereden geldinBakacağız.

Bu bağlamda şirket boşversöyleyebiliriz.

Öyle ki bagaj kapaklarında gördüğünüz ilk harf aslında arabanın adı. vücut tipi temsil etmek. Yandaki sayılar arabaların boyutlarıyla ilgilidir. Aşağıda paylaşacağımız tabloları dikkatlice incelerseniz Volvo otomobillerinin nasıl üretildiğini en az Volvo mühendisleri kadar öğrenebilirsiniz.

Volvo modellerinde ilk harflerin anlamı

SSedan
Vistasyon vagonu
XCSUV
Ckarşıdan karşıya geçmek
İLEtamamen elektrikli

Yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi, Volvo’nun adlandırma stratejisi aslında giderek basit . Araçların kasa tipi, model kodunun en üstünde yer almaktadır.

Peki ya sayılar?

Volvo modellerinde gövde tipini belirten harften hemen sonra iki basamaklı sayı geliyor Bu sayılar artık 40, 60 ve 90 olarak karşımıza çıkıyor. Sayının artması aracın bir üst sınıfta olduğunu gösteriyor.

Şunu da belirteyim; 60 ve 90 serisi Volvo’nun SPA platformunu kullanırken, 40 serisi modellerde CMA adı verilen bir platform bulunur. Marka, sıkı rakipleri arasında yer alan Audi’nin adlandırma stratejisiyle (A4 ve A6) ilişkilendirilir. çakışmamak içinÇift haneli rakamlar tek haneli rakamlara tercih edilir.

Gelelim kafa karıştıran kısma: Bagajın sağ tarafında aracın motoruyla ilgili bilgiler yer alıyor.

Volvo arabalarının arkasına baktığınızda sadece sol tarafta yazı görmeyeceksiniz. aracınız Sağdaki Bazı deyimler de var. Aslında, Volvo’nun adlandırma stratejisindeki kafa karışıklığının olduğu yer burasıdır. Çünkü bu bölümde arabanın motoru hakkında bilgi verilmektedir. Ezberiniz uygunsa sorun yaşamazsınız ama yoksa kafan karışmış olabilir.

Volvo modellerinde motorlar nasıl tanımlanır?

T4187 hp, 2.0 litre dört silindirli motor, yalnızca önden çekişli
T5250 hp, 2.0 litre dört silindirli motor, önden veya dört tekerlekten çekiş
T6316 hp, 2.0 litre dört silindirli motor (çift turboşarjlı), dört tekerlekten çekiş
T8 İkiz400 hp, 2.0 litrelik dört silindirli motor + çift hibrit sistem, dört tekerlekten çekiş
B5235 hp, 2.0 litre dört silindir + hibrit sistem, önden veya dört tekerlekten çekiş
B6295 hp, 2.0 litre dört silindirli motor + hibrit sistem, dört tekerlekten çekiş
P6231 hp, tamamen elektrikli, yalnızca önden çekişli
P8 İkiz408 hp, tamamen elektrikli, dört tekerlekten çekiş

Yukarıdaki ifadeleri genellikle Volvo otomobillerinde görmemize rağmen, bazı modellerde – bunlar S60, V60 ve XC60 -” Polestar Tasarlandı” ibaresini de görüyoruz. Bu ibarenin bulunduğu arabanın motoru 415 beygir gücü varve yüksek performans için optimize edilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu