Haber

İlber Ortaylı, Eczacıbaşı 15. Geleceğe Smaç Gelişim Turnuvasında Geleceğin Voleybolcularıyla Buluştu

İlber Ortaylı Eczacıbaşı 15. Geleceğe Slam Dunk Turnuvasında

Geleceğin Voleybolcularıyla Buluştu

 

Kuruluşundan bu yana hayata geçirdiği projelerle Türk sporuna öncülük eden Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün ES iş birliğiyle 2015 yılında hayata geçirdiği Geleceğe Smaç projesinin 8’inci yılında Antalya’da Cumhuriyet coşkusu yaşandı. Voleybol, sporda fırsat eşitliği unsuru taşıyor.

Eczacıbaşı Geleceğe Smaç projesi kapsamında düzenlenen 15. Geliştirme Takımları Turnuvası’nın “Yıldız-Genç Takımlar” ayağının ikinci günü sona erdi. Tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı, Cumhuriyetimizin 100. yılında düzenlenen turnuvada düzenlenen “Cumhuriyet Sohbetleri”nde geleceğin voleybolcularıyla buluştu.

Yüzlerce genç voleybolcu İlber Ortaylı’dan Cumhuriyet’i dinledi

Cumhuriyetimizin 100. yılında Eczacıbaşı Smaç’tan Geleceğe birçok kampüsten 350 genç voleybolcu İlber Ortaylı’dan Cumhuriyet’i dinledi. Kendini geliştirme ve gösterme fırsatı sunan organizasyonun ikinci gününde voleybolcularla bir araya gelen İlber Ortaylı, Cumhuriyetimizin kazananlarından spora kadar birçok konuyu anlatarak genç sporcular için spor yapmanın önemine değindi. Milli Mücadele döneminden sağlığa.

Cumhuriyetin değerinden bahsederek sözlerine devam eden İlber Ortaylı, dünyanın birçok bölgesinin bu yolu denediğini ancak Cumhuriyetimizin Türk milletinin eşsiz çabalarıyla var olmaya devam ettiğini söyledi.

Sporun yanı sıra mutlaka sanatla da ilgilenilmelidir.

Genç sporcuların yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleştirilen “Cumhuriyet Söyleşileri”nde İlber Ortaylı, Türk kadınının hak mücadelesini de anlattı. İlber Ortaylı, kadınların hayatın her alanında aktif rol alması gerektiğini vurgularken, eğitim hayatlarına dair de tavsiyelerde bulundu. Cumhuriyetin geleceğinin çok parlak olduğunu ve gelecekte sporda büyük başarılar beklediğini belirten İlber Ortaylı, sporun asla tek başına yeterli olmadığını, sporun yanı sıra sanata da ilgi gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlber Ortaylı, Cumhuriyet Sohbetleri’nin sonunda voleybolcularla “Cumhuriyet” pozu verdi.

15. Eczacıbaşı Gelecek Smaç Geliştirme Grupları Turnuvası’nın ikinci ayağı 19 Kasım 2023’e kadar devam edecek. 17 Kasım’da Türk araştırmacı ve yazar Selim Erdoğan, “Cumhuriyet Sohbetleri”nde konuşacak.

Organizasyonun son gününde genç voleybolcular Cumhuriyetin 100. yılına özel bir dans gösterisi sunacak. Genç sporcular “Cumhuriyet” dansı sayesinde Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sunacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu