Haber

İstiklal Yolu Maratonu’na 400’den fazla başvuru yapıldı

Kastamonu’da bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Uluslararası İstiklal Yolu Şerife Bacı Yarı Maratonu’na yurt içi ve yurt dışından 400’ün üzerinde sporcu kayıt yaptırdı.

Kurtuluş Savaşı sırasında İstanbul’dan İnebolu’ya teknelerle taşınan mühimmatın İstiklal Yolu üzerinden kağnılarla Ankara’ya taşındığı ‘İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı’nda Uluslararası İstiklal Yolu Şerife Bacı Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu gerçekleştirilecek . Milli mücadelenin kazanılmasında büyük rol oynayan tarihi İstiklal Yolu’nda gerçekleştirilecek maraton, Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği ile birlikte 9 Haziran’da İnebolu’da düzenlenecek. Spor19 Kasım Pazar günü kulüp organizasyonunda gerçekleştirilecektir.

Maratonda Türkiye’nin dört bir yanından 500’ü aşkın koşucu, tarihi İstiklal Yolu’nda Uluslararası İstiklal Yolu Şerife Bacı Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu gerçekleştirecek. Maratona koşmak için şu ana kadar yurt içi ve yurt dışından 400’ün üzerinde sporcunun kayıt yaptırdığı öğrenilirken, başvuruların 15 Kasım’da sona ereceği öğrenildi. Yarış, 19 Kasım’da İnebolu ilçesinde büyük bir kalabalıkla gerçekleştirilecek.

Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği Genel Sekreteri Haluk Kaya, “2023 yılında 4’üncüsü düzenlenecek maratona hem Türkiye’den hem de yurt dışından 500’e yakın sporcu katılacak. Başvurular 15 Kasım’da sona erecek. Yarış 19 Kasım’da İnebolu’da gerçekleşecek.” gerçekleştirilecektir” dedi.

İnebolu 9 Haziran Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çeçen, “Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İstiklal Yolu Şerife Bacı Yarı Maratonu’na tüm sporcu dostlarımızı davet ediyoruz. Burada tek bir yarış olmayacağına inanıyoruz. Kastamonu ve İnebolu halkının Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanlıklarıdır.” “Göreceksiniz. Şehit Şerife Bacı’nın hikâyesini bu yarış sayesinde tüm dünyaya aktaracağız” dedi. – KASTAMONU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu