Haber

Gürcistan’ın Kakheti bölgesinde şiddetli yağışlar sele neden oldu

Gürcistan’ın Kakheti bölgesinde şiddetli yağışlar nedeniyle ev ve bahçeleri su bastı, araçlar hasar gördü, su baskınları meydana geldi.

Gürcistan’ın Kakheti bölgesine bağlı Gürcaani ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli yağmur nedeniyle seller meydana geldi. Bazı yerlerde fındık büyüklüğünde dolu yağdı. Bölgede dereler taşarken, tarım arazileri, yollar, işyerleri ve bazı konutların bodrum katlarını su bastı. Yolların çamurla kaplandığı yerlerde elektrik kesintileri yaşanırken, konutlara doğalgaz verilemedi. Su basan bölgede çekilen görüntülerde araçların sular altında kaldığı ve hasar gördüğü görüldü. Sellerin yol açtığı hasarın tespiti için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Doğal afet sonucu evleri ve bahçeleri su bastı. Yolların altyapısı, aydınlatma direkleri ve doğalgaz boruları zarar gördü. Şiddetli yağış sonucu derelerden gelen sular bir anda sular altında kaldı. Hem şehrin sokaklarını hem de çevre köyleri su bastı. Sorunun iki gün içinde çözülmesi gerekiyor.” söylendi. – Tiflis

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu