Haber

DSİ’den Marmara derelerine hummalı çalışma

BURSA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamanın yaygınlaştırılması, toplulaştırma çalışmaları ile tarım arazilerinden en yüksek faydanın sağlanması, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırılması için var gücüyle çalışıyor. yerleşim yerlerinin ve tarım arazilerinin sel risklerine karşı korunmasıdır. , sürdürülebilir su yönetimi yaklaşımıyla suyun her damlasını koruyor.

Ülke genelinde yapılan dere ıslah çalışmalarının son derece değerli olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, tüm bölgelerimizde estetik ve güvenliği ön planda tutan ıslah projelerimiz ile hem sel risklerini azaltıyor hem de halkımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. .

Bu ıslah çalışmalarımız ve mekanize çalışmalarımızın önemli rol oynadığını kaydeden Balta, 2023 yılı başından bu yana toplam 14 bin 153 metreküp hafriyat işinin yanı sıra 2 bin 200 metreküp’e yakın beton işi ve beton işi yapıldığını söyledi. Bursa’nın dağlık ilçelerinden Harmancık’ta Bağ Çayı için çalışmalar yapılıyor. Ocak taşı ve yığma inşaat çalışmalarının yapıldığını, derelerin daha güvenli hale getirilmesi için büyük çaba sarf edildiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu