Teknoloji

ChatGPT, telif hakkı tartışmasına yol açtı

Yaratıcı departman sendikaları Verdi ve DGB’nin yanı sıra fotoğrafçılar, tasarımcılar, gazeteciler ve çizerler dernekleri, Avrupa Komitesi, Avrupa Konseyi ve AB milletvekillerine gönderdikleri bir mektupta endişelerini dile getirdiler.

Mektup, insanları taklit edebilen ve komutlara dayalı olarak metin ve resimler oluşturabilen ChatGPT gibi üretken yapay zeka (AI) hakkında artan endişelerin altını çizdi.

“Korumalı eğitim materyalinin yetkisiz kullanımı, şeffaf olmayan şekilde işlenmesi ve kaynakların öngörülebilir bir şekilde üretken yapay zekanın çıktısıyla ikame edilmesi, geri dönüşü olmayan zararlar oluşmadan önce ele alınması gereken temel sorumluluk, sorumluluk ve tazminat sorularını gündeme getiriyor. getiriyor” dedi.

Mektupta, “Üretken yapay zekanın, herhangi bir anlamlı yapay zeka pazarı düzenlemesinin merkezinde olması gerekiyor”söylendi.

Geçen yıl AI kuralları öneren Avrupa Konseyi, kurallar önümüzdeki aylarda yasalaşmadan önce AB milletvekilleri ve üye devletlerle nihai ayrıntıları belirleyecek.

Gruplar, üretken yapay zekayı tüm eser döngüsü boyunca, özellikle de temel model sağlayıcıları düzenlemek için kuralların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, bu tıbbi teknoloji sağlayıcılarını, başta hak ve telif hakları ihlali, yanlış bilgilendirme veya ayrımcılık olmak üzere yapay zeka tarafından üretilen ve yayılan tüm içeriklerden sorumlu olmaya çağırıyorlar.

Mektupta, Microsoft, Alphabet’in Google, Amazon ve Meta Platformları gibi temel model sağlayıcıların dijital içerik dağıtmak için merkezi platform hizmetlerini çalıştırmalarına izin verilmemesi gerektiği belirtildi.

habernazimiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu