Teknoloji

Apple, iMac’lere dokunmatik ekran ekleyebilir

Apple her ne kadar bugüne dek iMac’te dokunmatik ekran kullanılması fikrine soğuk baksa da, yeni ortaya çıkan bilgiler, teknoloji devinin bu konuda geri adım atmayı düşünebileceğine işaret ediyor.

İlk olarak 2023 yılında yapılan güncellenmiş bir patent başvurusu, döner bir standa sahip bir iMac tasarımını ortaya çıkardı. Patentin arkasındaki düşünce ise standın daha az yer kaplaması ve taşınmasının daha kolay olması. Ancak iMac’in görsellerine bakıldığında bazı tanıdık tasarım tercihleri göze çarpıyor.

Apple normal şartlarda patent tasarımlarını, özellikle de artık herkesin bildiği tasarımları yeniden kullanmayı pek tercih etmez. Dolayısıyla şirketin Microsoft Surface Studio’ya benzer dokunmatik ekranlı bir iMac’i gizliyor olması güçlü bir olasılık.

Bu aynı zamanda rekabetçi bir bakış açısına göre de mantıklı görünüyor, zira Apple çok fazla ilgi uyandıran bir ürün sunarak rakiplerine meydan okumuş olacak. Ayrıca masaüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayar serisinin kreatif çalışmalar ve video düzenleme için mükemmel olması nedeniyle Apple’ın en iyi müşterilerinden biri olan sanatçılar için bir nimet olacağını da göz önünde bulundurmak lazım.

2016 yılında Apple’ın dünya çapında pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, dokunmatik ekranlı bir iMac konseptinin başarılı olamayacağını açıkça şu sözlerle ifade etmişti: “Dokunmak ve bir şeyler yapmak için havaya uzanmanız gereken 27 inçlik bir iMac hayal edebiliyor musunuz? Bu çok saçma olur.”

Bununla birlikte, Apple’ın bu fikri denediğini de belirten Schiller, şirketin yıllar içinde birkaç kez dokunmatik ekranlı Mac’ler üzerinde çalıştığını itiraf etti. Görünüşe göre söz konusu denemelerden çıkan sonuç, teknoloji devinin bu tür bir teknolojiye bakışını bozmuş gibi.

Ancak bu durum 2016 yılındaydı ve dokunmatik ekran teknolojisi o zamandan bu yana büyük ölçüde gelişti. Eğer Apple bunu halihazırda test etmiyorsa, iMac dokunmatik ekranları tekrar test etmenin tam zamanı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu