Haber

ÖSYM tercih kılavuzu 2023 yayınlandı mı? ÖSYM YKS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

ÖSYM tercih kılavuzu 2023 yayınlandı mı? ÖSYM YKS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? sorular gündemde. YKS sınavına giren adayların sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tercih kılavuzu 2023 yayınlandı mı? ÖSYM YKS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? sorular ortaya çıktı.

ÖSYM TERCİH REHBERİ 2023 YAYINLANDI MI?

ÖSYM internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

“2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Rehberi”nin Yayımlanması

2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Rehberi 20-25 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında ÖSYM https://www.osym.gov.tr ​​internet sitesinde yayınlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayınlanmaktadır. ve diğer ilgili taraflar. Bu nedenle adayların tercihlerini belirlemeden önce tercih döneminde ÖSYM’nin internet adresinde yayınlanacak olan 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Rehberini dikkatle incelemeleri ve ÖSYM tarafından yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI”

2023 YILI ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS Tercih Rehberi’nin açıklanmasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başladı. Seçim süreçleri 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılacak. Tercihin sonuçları, tercih süresinin bitiminden sonra yapılacak değerlendirmelerden sonra belli olacaktır.

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

3,5 milyondan fazla adayın katıldığı 2023-YKS sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinde açıklandı.

YKS SINAV SONUÇLARINI NEREDE GÖREBİLİRİM?

YKS sonuçları TC kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilir. Öğrenciler üniversite tercihlerini YKS’den alacakları puana göre yapacaklar.

SINAVIN KAZANANLARI BİRİNCİ AÇIKLANDI

ÖSYM Lideri Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklamada kazananları tek tek okudu: “Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) Sayılarla Birincisi Mustafa Özcan Atatürk Anadolu Lisesi ve Namık Emre Acar Özel Mesleki Eğitim Fen Lisesi (Konya) Eşit Ağırlık Birincisi ; Emre Ekici Süleyman Demirel Fen Lisesi (Afyonkarahisar), Söz Birinciliği; Ahmet Berk Takir Kabataş Erkek Lisesi.”

3 milyon 500 bini aşkın adayın başvurduğunu belirten Ersoy, “Sınavda sorulan sorular açısından soru iptali ve cevap seçenek değişikliği söz konusu değil. Dolayısıyla temiz bir YKS süreci tamamlanmış oldu.”

TABAN VE TAVAN NOKTALARI BELİRLENECEK

YKS tercihlerinde adayların 24 hakkı bulunmaktadır. 2023 YKS üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları artık belli değil. Bu yılki puanlar, üniversiteye yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra açıklanacak. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ÖSYM tarafından yayınlanacak olan YKS tercih kılavuzunda son alımın 2 ve 4 yıllık bölümlerinin taban ve tavan puanları yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu