Ekonomi

ABD DOJ, Rus kripto borsasını suçladı, kurucusunu tutukladı

Investing.com – ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) dün yaptığı eylem planını duyururken kripto para borsası Bitzlato’yu çeşitli yasa dışı eylemlerle suçladı ve borsa kurucusunun tutuklandığını duyurdu.

Bitzlato borsası ve kurucusu Rus vatandaşı Anatoly Legkodymov kara para aklamakla suçlanırken, Legkodymov 17 Ocak’ta FBI tarafından tutuklandı. Ayrıca Rus kripto borsası uyuşturucu kaçakçılığı ve siber saldırı gibi kabahatlere karışmakla suçlanıyor. Darknet üzerinden eylemler.

Şimdi ABD güvenlik güçleri Bitzlato’nun resmi web sitesinin kontrolünü ele geçirdi. Açıklamada, Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu eylemin Ekim ayında gerçekleşen geniş çaplı bir olay olduğu belirtildi. operasyonunBir uzantı olarak bildirildi.

Bitzlato’nun kurucusu ise Miami’de açıklanan suçlarla bağlantılı olarak 700 milyon dolarlık yasa dışı fon ve çeşitli mali bilgileri çaldığı teziyle tutuklandı. Eylem, kripto endüstrisindeki suç ağına küresel bir darbe olarak kabul edildi. ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, Washington’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı’nın bugün kripto suç ekosistemine ciddi bir darbe indirdiğini söyledi.

“Departman hızla harekete geçti ve yüksek teknoloji kripto suç eksenini destekleyen Çin merkezli bir kara para aklama örgütü olan Bitzlato’yu devralmak ve Rusya doğumlu kurucusu Anatoly Legkodymov’u tutuklamak için yurtdışındaki değerli ortaklarla birlikte çalıştı.”

Ayrıca Lisa Monaco yaptığı konuşmada, ABD maddelerini ihlal eden her kişi veya kurumun, dünyanın neresinde olursa olsun, ABD mahkemelerinde hesap vereceğinin altını çizdi.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu