YaÅŸam

2023 LGS Yabancı Dil Sorularında %95 Doğru Ortalama!

Sevinç EÄŸitim Kurumları öğrencileri, LGS 2023’ün yabancı dil bölümünde %95’lik gerçek yanıt oranıyla bir ilke imza attı. Bu olaÄŸanüstü baÅŸarıya nasıl ulaÅŸtılar ve bu süreçte hangi öğrenme stratejilerini kullandılar?

4 Haziran Pazar günü toplam 2 oturumda (Liseler İçin Sınav) gerçekleÅŸtirilen LGS 2023’te yabancı dil bilgisi yüzdelik dilimde en belirleyici alanlardan biri oldu. Katılımın yüzde 82 olduÄŸu sınava Türkiye’nin dört bir yanından 1 milyon 30 bin 195 kiÅŸi sabah 09:30’da yapılan sözlü oturumla baÅŸladı. Türkçe, Ä°nkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinin de yer aldığı sözlü oturumun ortasında 50 sorudan 10’u yabancı dil bölümüne ait oldu. Yabancı dil baÅŸarılarının ülke genelinde düşük olması nedeniyle bu derste %95 doÄŸru yapan Sevinçli öğrenciler sınav puanlarını yükselterek binlercesini geçtiler.

Neşeli Öğrenciler Yabancı Dilde Ülke Geneline Göre 2 Kat İleride

Milli EÄŸitim Bakanlığı bünyesinde 4 Haziran’da düzenlenen 2023 LGS sınavı sonuçları 26 Haziran Pazartesi günü açıklanarak milyonlarca öğrencinin geleceÄŸini belirledi. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte baÅŸarılı eÄŸitim kurumları arkalarından net deÄŸeri yüksek öğrenci sayısını açıklamaya baÅŸladı. Genel olarak Türkiye’nin en köklü yapılarından biri olan Sevinç EÄŸitim Kurumları bünyesinde LGS 2023’e hazırlanan öğrenciler, tüm derslerde ülke ortalamasının açık ara üzerinde baÅŸarı göstererek ülkenin önde gelen liselerine yerleÅŸme ÅŸansı yakaladılar. Ancak Sevinç’in öğrencileri, özellikle devlet okullarında ve diÄŸer kurumlarda matematik, fen veya Türkçe kadar önemli olmayan yabancı dillere yükledikleri yük nedeniyle sınavda ayrıcalıklı bir baÅŸarı elde ettiler.

Toplam 10 sorudan oluşan yabancı dil bölümünde Türkiye ortalaması 4.91; 10 soruda ortalama 9.5 doğru yapan Sevinç lisansüstü öğrencileri, ülke geneline oranla iki kat daha fazla başarı elde etti. Buna göre; Yabancı dile yük bindirerek daha anlaşılır hale getiren öğrenciler, özellikle az bilinen soruları cevapladıkları için daha tekdüze bir yüzdelik dilime girdiler. Bu, sınavda başarılı sonuçlar almak ve binlerce kişiyi eleyerek hedeflediği okula girebilmek için İngilizce bilgisinin en az diğer dersler kadar değerli olduğunu teyit etti.

İngilizce Bilgisi Sınav Sonuçlarını Doğrudan Etkiler

NeÅŸeli öğrenciler, yabancı dilin yanı sıra; LGS 2023 kapsamında sorumlu oldukları diÄŸer derslerde üstün baÅŸarı gösterdiler. Ancak her öğrencinin önem verdiÄŸi bu sınavlarda bazı sorular yabancı dil sınavındakiler kadar etkili olmadı. Nitekim Sevinç EÄŸitim Kurumları’nda okuyan öğrenciler, daha fazla öğrencinin yanlış veya boÅŸ bıraktığı Ä°ngilizce sorularına %95 oranında gerçek cevaplar vererek baÅŸarı puanlarını yükselttiler. Bu da dil ağırlıklı bir okulda okumanın, yeterli yabancı dil materyali olmayan baÅŸka bir özel veya devlet okuluna kıyasla ne kadar ayrıcalıklı olduÄŸunu gösterdi.

Yabancı Dil Öğrencileri Mesleki Hedeflerine Daha Kolay Ulaşıyor

Neşeli uzmanların paylaşımına göre; Yabancı dil başarısı sadece LGS gibi MEB onaylı sınavlarda yüksek puan kazanmak adına değerli değildir. Çünkü dil bilmek tüm bunlara ek olarak öğrencileri daha kozmik bir düzeye taşımakta ve gelecekte alacakları üniversite eğitimini yakından etkilemektedir. Özellikle ilkokul ve ortaokulda dil eğitimini erken bir aşamada almak, gramer temellerinin daha sağlam atılmasını sağlayarak, ileride ikinci bir yabancı dili öğrenmeyi kolaylaştırır ve dil yatkınlığını artırır. Bu da öğrencilerin hem daha iyi bir kariyer hedefine sahip olarak ilerlemelerine hem de genel ortalamanın çok üzerinde başarı elde etmelerine yardımcı olur.

Sevinç Eğitim Kurumları bünyesinde kaliteli müfredat, nitelikli dil eğitmenleri ve güçlü yayın materyalleri ile temel olarak İngilizce eğitimlerini tamamlayan çocuklar, gelecekte yabancı dilde eğitim veren ve dünya standartlarını yakalayan büyük üniversitelere girme şanslarını artırmaktadır. Yabancı dil başarısını sunduğu zenginleştirilmiş ve interaktif bahis anlatımları, etütler, konuşma dersleri ve çeşitli gelişim programlarına borçlu olan Sevinç Eğitim Kurumları; LGS 2023 sonuçlarının açıklanmasının ardından kurum, misyonu olarak dile daha da fazla ağırlık vererek başarı yüzdesini artırmayı planlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-ekinozu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu