Haber

Bilecik’teki kuyu faciasında yeni gelişme yaşandı

– Bilecik’teki kuyu faciasında yeni gelişme yaşandı

BİLECİK – Bilecik’in Osmaneli ilçesinde kuyuya düşen iki kişiden birinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı.

“Baba, ev sahibi ve kızından şikayetçi oldu”

Olayın ardından cansız bedeni kuyudan çıkarılan Nihat Kalkandelen’in babası Ünal Kalkandelen’in şikayeti üzerine konut sahibi Avni Ç’nin kızı Melike ile damadı Adnan C. tutuklandı. göz altında. Emniyetteki işlemlerinin ardından “taksirle öldürme” ve “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçlarından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. -görev sulh hakimi.

“Kuyuda tehlikeli miktarda siyanür kullandılar”

Osmaneli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında kuyudan çıkan gazda hidrojen siyanür olduğu öğrenildi ve tehlikeli oranda bulundu. Olaya müdahale eden AFAD ve itfaiye ekiplerinin de aralarında bulunduğu 41 kişi tedbir amaçlı Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bozüyük Devlet Hastanesi ve Osmaneli Mustafa Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi’nde karantinaya alındı. Bu kişiler, muayenelerinin ardından taburcu edildi. Kuyudan çıkarılan Abdullah Alkan, önce Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Bozüyük Devlet Hastanesi’ne ardından da Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Alkan’ın sağlık durumunun ciddiyetinin devam ettiği öğrenildi.

Ne oldu?

Osmaneli ilçesi Çamicedit Mahallesi Satuk Buğra Han Sokak’ta önceki akşam 2 kişinin bir evin bahçesindeki kuyuya düştüğünün bildirilmesi üzerine gruplar sevk edildi. Kuyudan çıkarılan Abdullah Alkan hastaneye kaldırılırken, Nihat Kalkandelen’in cansız bedenine ulaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu