Haber

Zonguldak’ta İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılan Kömürde Bulunan Taşlar

Zonguldak’ta ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürün kabul edilebilir düzeyin üzerinde taş içerdiği iddiaları üzerine açıklama yapan SYDV, tespit edilen 70 haneye ek kömür desteği verildiğini belirtti.

Zonguldak’ta Sosyal Yardım Vakfı, ihtiyaç sahiplerine 800 kilo kömür bağışında bulundu. TKİ himayesinde yapılan kömür sevkıyatının ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürün kabul edilebilir seviyenin üzerinde taş içerdiği tespit edilirken, Zonguldak Valiliği 70 haneye ilave kömür desteği verdi. MT isimli ihtiyaç sahibi ise kendisine verilen kömürün taş çıktığını ve ocakta yanmadığını iddia ederek mağduriyetinin giderilmesini istedi. MT, “Hayırseverlik için kömür aldım. Soba kendi kendine bile ısınmıyor. Taş yakmak çok zor. Zaten yanmıyor. Taşları eve götürmek bize yük olsun. Daha iyi olur” dedi. Eğer onları hiç yakmasaydık. Odun dağıtsalar daha iyi olur. Biz mağduruz. Mağduriyetimizin ortadan kalkmasını istiyorum.”

Yeşil Mahalle Muhtarı Arif Akpınar ise, “Yıllardır kömür madenciliği yapıyorum. Bu tür kömürü hiç görmedim. Kömür taş ve toprakta. Ben de kömür takviyesini yetkililere sorarak elimden geldiğince sağlamaya çalışıyorum.” Marangozlar ve muhtarlıktaki arkadaşlarım. Valilikteki toplantıda bu konu gündeme geldi. Bütün muhtar arkadaşlar konuyu gündeme getirdiler.” “Mahallemizden az önce şikayet geldi. Valiliğin kime kömür verdiğini bilmiyoruz. Yardıma ihtiyacı olanlara destek vermeye çalışıyoruz. Pek çok vatandaş dilekçe veremiyor. Bu yıl birden fazla alan kömür aldı. Kömürde de aynı sıkıntı yaşanıyor. Dilekçe veremeyenler var. Kömür takviyesi verilen kişilere ilave kömür verilmesini istiyoruz” dedi. .

Öte yandan yardım amacıyla satın alınan taş/kömür oranının yüksek olması halinde sözleşme gereği zararın ilgili firma tarafından tazmin edileceğinin garanti edildiği öğrenildi. Belirlenen 70 haneye ek kömür desteği verildiği, sorun yaşayanların durumu vakfa bildirmeleri halinde mağduriyetlerinin giderileceği belirtildi. 3 bin haneye kömür yardımı yapıldığı öğrenildi. -ZONGULDAK

ayasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu