Haber

Yer yine Şanlıurfa! Toplu oylamayı engellemek için giden avukatlar okula alınmadı.

Şanlıurfa Akçakale’deki Yazlıca Ortaokulunda toplu oylama yapıldığı tezini ortaya atan avukatların bloke ettiği iddia edildi. Avukat Ronayi Paydaş, okul kapısında ve bahçesinde yaşanan gergin anları Twitter hesabından paylaştı.

“OY KULLANILMASINI ENGELLERKEN SALDIRIYA UĞRADIK”

Paydaş, “Görevli olduğumuz bölgelerden Akçakale’nin Yazlıca kırsal mahallesindeyiz. Burada toplu oy kullanımı engellenirken hem biz hem de sandık görevlilerimiz saldırıya uğradı, tehdit ve hakarete uğradı. Dosya yazmak için köyden ayrıldık. Şu anda can güvenliğimiz olmadığı için suç duyurusu ve şikayetimiz var.”

“KİMSE GİRMEZ”

Paydaş’ın paylaştığı videoda avukatlara “İsterseniz avukat olun, isterseniz Tanrı olun. Kimse girmesin” denildiği görüldü.

14 MAYIS SEÇİMİNDE ŞANLIURFA’DA YAŞANAN OLAYLAR

Şanlıurfa’da 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı Başkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için oyların toplu olarak basıldığı görüldü. CHP Parti Teşkilat ve Teşkilat Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, konuşmanın görüntülerini Twitter hesabından paylaşarak, “Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler, Harran’ın Harran ilçesine bağlı Minare köyünde çekildi. Şanlıurfa.Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edildi sonra bu görüntüler ortaya çıktı.Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye gittiler.Yönlendirildi ve İlçe Seçim Kuruluna şikayette bulundu.Bu sırada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürü gelemiyor. Şahsiyetleri görüşmede” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu