Haber

Türk Eğitim-Sen, Manisa’dan seslendi: 24 Kasım’da önlük değil ikramiye istiyoruz

MANİSA (İGFA) –Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler 24 Kasım’da önlük değil ikramiye istediklerini söyledi.

Başkan Koray Özgürler, her 24 Kasım’da heyecanlansalar da bir yandan da acı-tatlı olduklarını belirterek, “Çünkü biz öğretmenlerin toplumda, özellikle de sorumluluk sahibi olanların toplumda hak ettiği saygınlığı alamadığını düşünüyoruz ve bu durumu önemsiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını anmamız nedeniyle “Öğretmenlerin rol ve sorumluluklarına ilişkin beklentiler artıyor ancak buna rağmen öğretmenlerin sorunlarına gerekli çözüm üretilemiyor.” yıldan yıla büyüyorlar. Eğitim sürecinin başat unsuru olan öğretmenlerimizin en büyük sorunlarından biri de ekonomik durumlarının yetersiz olmasıdır” dedi.

Özgürler, “Bugün ekonomik daralmadan sadece baz ücretliler, dar ve sabit gelirliler değil, kamu çalışanları da nasibini aldı.” 30-35 aralığında olması bekleniyor. Ancak ülkemizde 9/1 notlu bir öğretmen aylık 22 bin 852 TL, 5/3 notlu bir öğretmen 24 bin 319 TL, 1/4 notlu bir öğretmen aylık maaş almaktadır. sınıf aylık 25 bin 112 TL maaş alıyor. ancak yalnızca iki Cumhuriyet Altını satın alabilir. Bütün bu rakamlar eğitim emekçilerinin ekonomik açıdan umutsuzluğa kapıldığını gösteriyor. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimize “beyaz önlük” hediye edileceği kamuoyuna duyurulmuştu. Biz ise eğitim emekçilerinin “öğrenci” olduğunu söylüyoruz; “ebeveyn şiddetine maruz kalma”, “niteliksiz yönetici atamaları”, “atama ve nakil başta olmak üzere özlük hakları”, “ekonomik” gibi acil çözüm bekleyen önemli sorunlar var. umutsuzluk”, “haksız uygulamalar”, “mesleki imajın zedelenmesi”, “kariyer sınavı” gibi önlük gibi yapay bir tartışmayla kamuoyunu meşgul etmeyi doğru bulmadığımızı belirterek; “Bonus İstiyoruz, Bonus İstiyoruz, Önlükler Değil, 24 Kasım’da.” Bu bağlamda Sendikamız; öğretmenlerin ekonomik durumlarını iyileştirmeye yönelik düzenlemelerin ilk adımı olarak, her 24 Kasım’da öğretmenleri motive etmek ve ekonomik olarak desteklemek amacıyla maaş ikramiyesi verilmesini içeren bir yasa tasarısı hazırladı. Ekonomik sorunlarına sembolik bir katkı sağlayacak olan bu yasa tasarısını kendilerinden desteklemelerini ve desteklemelerini bekliyoruz. “Geleceğimizi yetiştiren eğitimcilerimizi keyifli, huzurlu ve sağlıklı kılmak devletimizin ve toplumumuzun en temel sorumluluklarından biridir. motivasyonu yüksek” dedi.

kizilirmak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu