Haber

TİKA, Nijer’de terör mağduru ailelere yardım paketi dağıttı

Türk İşbirliği ve Uyum Ajansı (TİKA), Nijer’de terör mağduru ailelerin yaşadığı kamplara temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri dağıttı.

Siyasi kriz ile güvenlik ve ekonomik sorunların devam ettiği Nijer’de TİKA, ihtiyaç sahibi ailelere yardım malzemesi ulaştırdı.

Nijer Geçici Hükümeti İnsani Yardım ve Afet Yönetimi Bakanlığı’nın yardım talebi üzerine TİKA, terör mağduru 500 göçmen aileye temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri dağıttı.

Gıda kolisi dağıtım programına Türkiye’nin Niamey Büyükelçisi Özgür Çınar, TİKA Niamey Koordinatörü Tanju Polat, İHH Niamey Koordinatörü Sami Fadhel, Niamey Valiliği yetkilileri, Nijer İnsani Yardım ve Afet Yönetimi Bakanlığı temsilcileri ve Niamey Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

Nijer’de insani kriz

Terör mağduru ailelerin yaşadığı kamplara yapılan takviyelerden yaklaşık 3 bin 500 kişinin faydalanması bekleniyor.

Gıda fiyatlarındaki artışın yanı sıra ülkedeki pek çok yabancı kalkınma ve sivil toplum kuruluşunun faaliyetlerinin de askıya alınması, büyük ölçüde dış yardıma bağımlı olan Nijer’in sosyal yardım politikalarını etkiliyor.

Öte yandan Mali ve Burkina Faso sınırında terör olayları artarken, sınır bölgelerinde yaşayan siviller de ülkenin iç kesimlerine göç ediyor. Niamey’e yerleşenler başta olmak üzere binlerce vatandaş her türlü insani yardım faaliyetine ihtiyaç duyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu