Sağlık

100 Yaşındaki Bir Influencer: “Jack Amca” Olarak Bilinen TikTok Fenomeni, Uzun Yaşamının 6 Önemli Sırrını Ortaya Çıkardı!

31 Temmuz’da 100. yaş gününü kutlayan Jack Van Nordheim emekli bir kuş bilimci ve doğa bilimcidir. Nordheim, yeğeni Damon’un da yardımıyla ‘Jack Amca’ adıyla sosyal medyada fenomen olarak hareket ediyor.

Bakalım Jack Amcamız uzun yaşamının sırrını nasıl ortaya çıkardı…???

Kaynak:https://www.insider.com/longevity-hap…

100 yaşına nasıl geldiği sorulduğunda önce esprili bir yanıt verdi: “Bilmiyorum, tıpkı senin gibi, uyandığımda hâlâ burada olduğumu görüyorum.” o cevapladı.

Sırlarını paylaşmadan önce hayata karşı sert olmanın da yardımcı olduğunu belirtti.

Sert olduğunu söylese de 1,7 milyon takipçisinin olduğu TikTok hesabında esprileri ve samimiyetiyle ön plana çıkıyor. Ayrıca uzun yaşamı boyunca deneyimlerini ve en iyi tavsiyelerini paylaştığı bir kitap da yazdı.

Kitabındaki en değerli sırları röportajlarında paylaşan Jack Amca, uzun yaşamının sırrı olarak şu 6 maddeyi sıraladı:

1. Dışarıda ve ‘sihirli aynadan’ uzakta vakit geçirmek:

Yeğeni Damon, Jack Amca’nın akıllı telefonlara ‘sihirli aynalar’ adını verdiğini belirtti.

Araştırmalar, telefonlarımız yerine açık havada vakit geçirmenin zihinsel sağlığımızı ve mutluluğumuzu iyileştirmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Bu yüzden Jack Amca’nın insanlara her zaman verdiği tavsiyeler bize gerçekten yardımcı oluyor gibi görünüyor.

“Sihirli aynanı evde bırak ve dışarı çık.” Jack Amcamız bize sesleniyor.

Ayrıca yürüyüş yaparak, ağaçlara tırmanarak, dışarıda olup doğanın tadını çıkararak, yüzerek, koşarak, zıplayarak açık havanın tadını çıkarmamız gerektiğini, ne kadar aktif olursak o kadar yeterli olacağını da tavsiye ediyor.

2. Bol miktarda bitter çikolata ve bal yemek:

Jack Amca, verdiği her röportajda bitter çikolatanın değerini ve ona olan tutkusunu vurgulamaya özen gösteriyor. Hershey’nin bitter çikolatasını günde iki kez veya mümkün olduğu kadar sık ​​yiyor.

Çok fazla şeker tüketmek sağlığımız için kötü olsa da orta miktarda bitter çikolata tüketmek, kalp-damar sağlığına faydalarla ilişkilendirilmiştir.

Jack Amca, şeker yerine bal tükettiğini ve bu doğal tatlandırıcıyı waffle’larında ve kahvesinde kullandığını söyledi.

Bal, dünyanın en uzun yaşam beklentisine sahip bölgeleri olan Mavi Bölgelerde yaşayan köylülerin temel tatlısıdır.

Ayrıca her üç kişiden birinin doksanlı yaşlarına kadar yaşadığı Yunanistan’ın İkaria bölgesinde, kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilecek çok miktarda ham, işlenmemiş bal tüketildiği biliniyor.

3. Doğaya tutku duymak:

Çocukluğundan beri doğayı sevdiğini belirten Jack Amca’nın arka bahçesinde keseli sıçanlar, çakal, baykuş, şahin, kokarca, tilki ve maymunla dolu kendi hayvanat bahçesi bile vardı.

Bugünlerde bahçesinde güvercinlerle ilgilenen ve geniş koleksiyonundan kuşlarla ilgili kitaplar okuyan Jack Amca, en değerli tavsiyesinin sizi açık havaya çıkaracak tutkulu olduğunuz bir şey bulmak olduğunu söyledi.

4. İyi beslenmek:

Yeğeni, Jack Amca’nın hazır ve işlenmiş yiyeceklerin popüler olmadığı 1920’lerde ve 30’larda büyüdüğünü, dolayısıyla hiçbir zaman fast food tadı olmadığını söyledi. Bunun yerine her zaman ev yemeği yiyordu.

Jack Amca, ailesinin bir tavuk çiftliğine sahip olduğunu, bu yüzden bol miktarda kızarmış ve haşlanmış tavuk ve erişte yediğini söyledi.

Araştırmalar, bazı işlenmiş gıdaların, yorgunluk ve bilinç bulanıklığından, kanser riskinde artışa ve erken ölüme kadar sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini gösteriyor.

5. Daha az alkol tüketmek:

Jack Amca “Biraz bira ve şarap içtim, hepsi bu.” belirtti.

Daha önce ölçülü içki içmenin sağlık açısından bazı faydaları olduğu düşünülmüştü ancak Dünya Sağlık Örgütü’ne göre sağlığınızı etkilemeyecek güvenli alkol miktarı yok.

6. Aileyle vakit geçirmek:

Jack Amca hiç evlenmedi ya da çocuğu olmadı ama ailesiyle olan yakınlığına ve zamanına çok değer veriyordu.

Ayrıca evinin her zaman ‘sevgi dolu’ olduğunu söylüyor. Rahmetli babası ve amcası Jack’in ölümünden önce çok yakın bir ilişkisi vardı.

İster ailenizle ister arkadaşlarınızla güçlü ilişkilere sahip olmak, uzun ömürle güçlü bir şekilde ilişkilidir. Jack Amca ayrıca ailesinin onun için “hayatındaki en önemli şey” olduğuna değer veriyordu.

Peki Jack Amca’nın tekliflerini takip ediyor musunuz, yoksa uzun ve sağlıklı ömrü olan tanıdığınız kişilerin farklı teklifleri mi var?

Yorumlarda buluşalım…???

kuyucakhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu