Haber

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Konseyinde, MHP ve HDP milletvekilleri ortasında, “İstanbul’daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristle yapılan görüşmede MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı telefonun kullanıldığı” tezine ait tartışma yaşandı.

Genel Heyette, Vergi Yordam Kanunu ile Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerinde, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir söz aldı.

Demir’in, “MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın üzerine kayıtlı hattan, İstanbul’daki patlamanın zanlısıyla görüşmeler yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine Şırnak Valiliği, üzerine vazife olmadığı halde hattın yasa dışı yollarla çıkarıldığını ve kullanıcının İlhan olmadığını duyurdu.” kelamlarına üzerine Genel Konseyde tartışma çıktı.

MHP Küme Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, MHP Güçlükonak İlçe Lideri İlhan’ın üzerinde görünen GSM hattına ilişkin iddiaların açığa çıkarıldığını ve spekülasyonların ortadan kaldırıldığını söyledi.

“İddiaların açıklığa kavuşmasından rahatsız olan bir HDP’yi görüyoruz.” diyen Bülbül, terör saldırısıyla ilgili açık itiraflar bir tarafa bırakılarak devletin suçlandığı bir sürecin yaşandığını söyledi.

Bülbül, PKK/YPG bağlantısı olduğu ortaya çıkan hain bir saldırıyla ilgili tek bir sözün söylenmediğini, bunu gerçekleştiren terör örgütünü kınanmasına yönelik bir gayret gösterilmediğini ifade etti.

Bunun üzerine HDP’li Demir, “bu çeşit akınları her seferinde kınadıklarını” dile getirerek, “Bu ülke ‘onu mu kınıyorsun, bunu mu kınıyorsun.’ laflarından bıktı, usandı.” dedi.

Yeniden söz alan MHP Grup Başkanvekili Bülbül, Demir’e, “Necmettin öğretmenin katilinin meskenine taziyeye git, daha sonra ‘her türlü şiddeti kınadık.’ de. Bu türlü bir şey mümkün mü? On binlerce insanımızın katili olduğu yargı kararıyla tescillenen terörist başının, bebek katilinin, ‘heykelini dikeceğiz’ derseniz, buradan bu problemle ilgili vicdani sorumluluk duymadığınızdan öteki bir mananın çıkarılması mümkün olmaz. Teröristlerin ailelerini ziyaret edenler, cenazelerine katılanlar, bu şiddetten rahatsız olduklarını ve bunu tasvip etmediklerini söz ediyorlar. Türkiye bu iki yüzlülükten bıktı.” karşılığını verdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da MHP Güçlükonak İlçe Başkanı İlhan’ın telefon trafiğine ilişkin haberin basında yer aldığını hatırlatarak, “Vali çıktı, avukatlığını yaptı. Bu türlü bir şey olabilir mi?” diye konuştu.

Kınama üzerinden bir tartışmaya girmeyeceklerini dile getiren Beştaş, “Kimse, vicdani sorumluluk duyup duymadığımızı kıymetlendirme hakkına sahip değil. Bu sorumluluğu duyması gerekenler, her tarafı MOBESE ile donatıp katilin elini kolunu sallayarak Beyoğlu’nda bomba patlatmasını izleyenler.” dedi.

“Valilik, gerekli açıklamayı yaptı”

Tartışmaya dahil olan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Şırnak Valiliğinin, cumhuriyet savcılığından aldığı bilgi doğrultusunda gerekli açıklamayı yaptığını belirterek, “Bu çeşit mevzuları daima gündeme getirmenin ve birbirimize bu manada sataşmalarda bulunmanın hakikat olmadığını düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Terörün asıl hedefinin insanları birbirine düşürmek olduğunu söyleyen Tunç, Türkiye’nin, uzun yıllardır terörün birçok çeşidiyle mücadele ettiğine dikkati çekti. Bu uğurda büyük bedeller ödendiğini, şehitler verildiğini dile getiren Tunç, “Kundaktaki bebekler, siviller katledildi, milyarlarca lira ekonomik kaybımız oldu. Ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini istemeyen iç ve dış çevreler maalesef terörü 40 yıldır Türkiye’nin başına musallat etti. Terör örgütleriyle 40 yıldan bu yana çetin bir gayretimiz var. Bu çabada birlik beraberlik içinde olmamız lazım.” değerlendirmelerinde bulundu.

TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, tartışmanın sürmesi üzerine birleşime orta verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu