Haber

Oğuz Kaan Salıcı: Bizi Terör Saldırılarıyla Terbiye Edemezler. Toplumumuzu Böyle Bölemezler. Biz, Güçlü Bir Milletiz

Haber: ÇAĞATAN AKYOL – Kamera: ADEM KARABAYIR

CHP Genel Lider Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, bombalı terör saldırısının düzenlediği İstiklal Caddesi’nde, “Bizi bu tür terör saldırıları ile terbiye edemezler. Bizim toplumumuzu böyle bölemezler. Biz, güçlü bir ülkeyiz, güçlü bir milletiz. Şimdiye kadar terör saldırıları konusunda bir arada durmayı başarmış bir ülkeyiz. Bundan sonra da bu şekilde davranmaya devam edeceğiz” dedi.

Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul teşkilatı, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısının yaşandığı noktaya bugün hücumda hayatını kaybedenler için karanfil bıraktı. Salıcı, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hepimizin başı sağ olsun. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Bu terör akınları canımızı yakıyor. Hepimiz hüzünlüyüz. Daha birkaç gün evvel burada, Ecrin babası ile yürüyordu. Yağmur; hayalleri vardı. Kendisine dair, ülkenin geleceğine dair hayalleri vardı, burada sonlandı. Bizi bu cins terör hücumları ile terbiye edemezler. Bizim toplumumuzu bu türlü bölemezler. Biz, güçlü bir ülkeyiz, güçlü bir milletiz. Şimdiye kadar bu bahislerde, terör atakları konusunda bir ortada durmayı başarmış bir ülkeyiz. Bundan sonra da bu biçimde davranmaya devam edeceğiz.

İstiyoruz ki ülkemiz huzur içinde olsun, itimat içinde olsun. Bu ülkede yaşayan herkes doysun. Bu ülkede bir terör saldırısı olmasın. Sıkıntılar konuşulsun, tartışılsın. Terörle Türkiye’yi yönetmeye çalışan ya da bölmeye çalışan odaklar, Türkiye’de hiçbir halde muvaffakiyet sağlayamasın.

Terörü de terörden medet umanları da bütün terör örgütlerini de şiddetle lanetliyorum. Biz, Türkiye’nin aydınlık geleceğine inanan insanlarız. Güçlü bir milletiz. Bu zorlukları da aşacağız. Daha uygun bir pozisyonda, daha güzel bir ülke olarak; barış içinde, huzur içinde bir ülke olarak yaşamaya devam edeceğiz. Buraya gelen, gelemeyen, fakat bu acıyı paylaşan bütün yurttaşlarımıza, kalbi burada atan tüm insanlığa, kınayan yabancı ülkelerden herkese teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun. Bizim ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ne yaparlarsa yapsınlar engelleyemeyecekler. Biz, tıpkı biçimde gayretimizi vermeye devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu