Haber

Putin: “Batı önce Rusya’yı kontrolü altına almaya çalışıyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’nun kendilerini yenmek istediğini vurgulayarak, “Batı, önce Rusya’yı diğer küçük parçalara bölmeye, itip kakmaya ve kendi kontrolü altına almaya çalışıyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Moskova Kremlin Putin” programı için gazeteci Pavel Zarubin’e röportaj verdi. Batılı ülkelerle yaşadıkları gerilimi anlatan Putin, Batılı ülkelerin Sovyetler Birliği’nden sonra Rusya’yı yok etme amacında olduğunu savunarak, “Batı’nın tek amacı var. Eski SSCB’yi ve Rusya Federasyonu’nu dağıtmak, ardından Rusya’yı parçalamak” dedi. Rusya’ya medeni halklar deyin, “Ama Batı önce Rusya’yı küçük parçalara ayırmaya, itip kakmaya ve kendi kontrolü altına almaya çalışıyor.”

Rus halkının birliğine vurgu yapan Putin, “Halkımızın birliği metafor değildir.

“Planlar kağıda döküldü”

Batılı ülkelerin Rusya üzerindeki emellerinin artık kâğıda döküldüğünü ifade eden Putin, “Bu planlara müdahale edilmeseydi Rus milleti gibi bir etnik grubun bugünkü haliyle yaşayıp yaşayamayacağını bile bilemezdik. tek bir Rus halkının, Muskovitler, Urallar ve diğerleri gibi olacaktı. Bunların hepsi planlarda, bu planlarda vardı. “Sovyetler Birliği’nin ve ardından Rusya’nın bölünmesi, Batı’nın ortak hedefi olarak belirlendi. Birinci Dünya Savaşı’nda yaptıkları buydu, üstelik 90’larda SSCB çöktüğünde de böyle oldu” dedi.

“NATO’nun nükleer yeteneklerini nasıl görmezden gelebiliriz?”

Putin, geçtiğimiz günlerde askıya aldığı Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’na (New START) atıfta bulunarak, “NATO’nun önde gelen tüm ülkeleri asıl hedeflerinin stratejik bir yenilgiye uğratmak olduğunu ilan ederken, bugünün koşullarında nükleer yeteneklerini nasıl görmezden gelebiliriz? bizden mi?” söz konusu.

NATO’nun New START anlaşmasına resmi olarak taraf olmadığını ve bu anlaşmanın Washington ile Moskova arasında imzalandığını belirten Putin, NATO’nun da START-3 anlaşmasına dahil olmak istediğini hatırlattı.

“Ukrayna’ya on milyarlarca dolar değerinde silah sağlıyorlar”

Batılı ülkelerin Ukrayna’ya gönderdiği silahlara dikkat çeken Putin, “Ukrayna’ya on milyarlarca dolarlık silah sağlıyorlar. Bu ilgi sadece askeri-teknik işbirliği değil. Para almıyorlar” dedi.

Batılı ülkelerin savaşa doğrudan müdahil olduğunu ima eden Putin, Ukrayna ordusunun bu silahlarla bazı sivil noktaları bombaladığını belirterek, “Bu, Kiev rejimi tarafından Novorossiya ve Donetsk’teki yerleşim yerlerinin bombalanması da dahil olmak üzere işlenen suçlara katılmak demektir. silahlar gönderildi.”

Putin, “Uluslararası arenada çok kutuplu bir dünyayı savunan, herkese saygı duyan ve herkesin çıkarını gözeten bir duruşun galip geleceğinden hiç şüphem yok.” – MOSKOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu