Teknoloji

Neden Bazı Hayvanlar Yavrularını Yiyor?

Oldukça şiddetli ve “Neden kendi yavrularını öldürüyorlar?” sorusunu akıllara getiren bu durum aslında hayvanlar aleminin bir nevi yenilenmesi anlamına geliyor. Bu sempatik yavruların kendi ebeveynleri tarafından yenilip öldürülmesine üzülsek de bu durum ebeveynlere büyük fayda sağlıyor gibi görünüyor.

ekolojik ve fiziksel olarakHayvanlar aleminde sanıldığı gibi yavrularını avantaj elde etmek için yemek onlar için vicdansız bir hareket olarak görülmez.

aile içi cinayet; bilimsel adı “evlatlık çocuk öldürme”.

Domuzdan kediye, hamsterden böceğe pek çok hayvan türü yavrularını öldürür hatta yer. Bu noktada, ebeveynlerin kendi yavrularını öldürdüğü evlat öldürmeyi kullanacağız; evlada yamyamlıkBir yandan da kendi çocuklarını yediklerini kastediyorlar.

Oklahoma Üniversitesi’nde biyoloji profesörü ve bu iddia üzerine bir kitabın yazarı olan Douglas W. Mock şöyle diyor: “Diğer türlerin yavrularına bizim onlara baktığımız gibi baktığını düşünüyoruz. bize göre sanki çocuk öldürmek hastalıklı bir şeymiş gibi“Öyle görünüyor ama onlar için değil.”

Bu konuyla ilgili teorilere bir göz atalım. İlk varsayılan sebep: Yavruların güç ve besin ihtiyaçlarını karşılamak.

Dişi hayvanlar doğumdan sonra sağlıklı ise yavrularını emzirmeye başlarlar. Yavrulardan biri veya birkaçı hastaysa ve diğerlerinden daha zayıf görünüyorsa muhtemelen anne o yavruyu yemiştir. Böylece, artan kalori ve güç ilediğer yavrularına gerekli bakımı verebilecek ve daha az güç kaybetmiş olacaktır.

Diğer bir sebep ise çabuk olgunlaşamayan yavrulardan kurtulmaktır.

Sağlıklı bir gen aktarımı için en sağlıklı yavru dışında büyüyemeyen sağlıksız veya sıkıntılı yavrular anne babalarını yerler. Böylece sağlıksız gen transferi o da kapalı. Buna bir tür evrimsel baskının getirdiği içgüdüsel bir şey de diyebiliriz.

Üreme yeteneği bu sebeplerin başında gelmektedir.

Bazı ırklarda erkekler popülasyonun daha genç üyelerini temsil eder. bir dişiyle çiftleşmek Doğurganlığı artırmak için yenebilir. Bunun en kolay örneği aslanlardır. Erkek aslanlar dişiyle çiftleşmek için yavrularını öldürenler grubuna girer. Şişe burunlu yunus olarak da bilinen tıp, bir anne yavrusuyla birlikte bir yunus gördüğünde aileyi yok etmek için elinden geleni yapar. Kıskançlık diyebilir miyiz?

Son olarak, yavruların ortasındaki rekabeti önlemek için.

Genel olarak erkeklerin yavruları öldürdüğü bilinirken, dişiler de yavrularını öldürebilir. Dişi ebeveynler, yavrularının farklı çeşitlerle daha kolay rekabet edebilmesi için ortak yuvalar yaparlar. kuşların ve arıların sosyal yapısı yumurtalarını öldürürler. Veya bazı dişi balıklarErkek balıkların kendi üreme şanslarını artırmak için yuvalarından yumurta çalıp yemeleri mümkündür.

Bütün bu hipotezler neden “kendi” yavrularını yerlerŞimdi, sokakta yavrusunu yiyen bir kedi gördüğünüzde bu kadar duygulanmayın, en azından bunu toplum için gerekli bir adım olarak görerek olayı trajik hale getirmeyeceğiz. yeni kedi yavrularının üremesi.

haberbozdogan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu