Haber

Konya’da eyleme hazırlanan PKK/KCK’lı kadın terörist yakalandı

Konya’da eylem hazırlığı yaptığı sırada yakalanan PKK/KCK terör örgütü üyesi kadın terörist tutuklandı.

Diyarbakır ve Konya emniyet müdürlüklerinin Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda yürüttüğü çalışma sonucunda “XWEZA LİLAW” kod adlı terörist Gülda Bebek, 23 Şubat’ta Konya’ya taşınmaya hazırlanırken yakalanarak, TEM Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır’a getirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kadın terörist, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı.

Terörist kadınla temasta oldukları şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişiden biri, çıkarıldığı mahkemece emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İki zanlının yargılanmasına devam ediliyor.

Kadın teröristin 6 ay önce Konya’ya geldiği belirlendi.

İran’da PKK/KCK bünyesinde “sözde özel kuvvet” olarak faaliyet gösterdiğine ve 2022 yılında sansasyonel bir eylem gerçekleştirmek üzere ülkeye girdiğine dair bilgiler bulunan “XWEZA LILAW” kod adlı Gülda Bebek, bir odaya gizlenmişti. Konya’nın Meram ilçesinde ikamet eden ve örgütün harekete geçmesi için üst yönetimden talimat beklediği belirlendi. Bebek 23 Şubat’ta yapılan operasyonda yakalandı.

Örgüt üyesinin saklandığı adreste yapılan aramada, 9 mm’lik tabanca ve tabancaya ilişkin 2 adet şarjör, şarjöre basılmış 31 adet fişek, bomba yapımında kullanıldığı bilinen lehim makinesi, ampermetre, küçük bir elektrik motoru ve elektrik devreleri, 3 adet küçük tüp başlığı, 2 adet küçük ampul ve çeşitli sayıda piller bulunmuştur. blok ele geçirildi.

Bombalı eylem gerçekleştirmek için son hazırlıklarını yaptığı anlaşılan örgüt üyesinin, 13 Kasım 2022’de Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısına benzer bir eylem düzenlemeyi amaçladığı, 3 kişinin daha gözaltına alındığı belirlendi. kadın teröristle temas halinde olduğu şüphesiyle gözaltına alındı.

Örgüt üyesi Gülda Bebek’in 6 ay önce Konya’ya geldiği, bu süreçte görüştüğü MBO’ya (33) hakkında hakkında yakalama kararı olduğunu ve 7 suçtan arandığını, ailesinden kaçtığını ve kaçtığını söylediği öğrenildi. bu nedenle farklı isimler kullanmıştır.

Ayrıca kadın teröristin bombalı saldırıda kullanacağı aparat ile 9 mm’lik tabancanın da saklandığı hücre evindeki kombide ele geçirildiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu