Ekonomi

Kocaeli Emitt Turizm Fuarı’nda parladı

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli, Avrupa’nın en büyük turizm fuarlarından biri olan 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) tanıtıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilimizin turizm paydaşlarıyla birlikte temsil edilen Kocaeli standı fuarın ilgi odağı oldu. Kocaeli’deki acente ve turizm işletmecilerinin temsilcileri, kentin konaklama olanakları ve turizm destinasyonları hakkında yerli ve yabancı turizm seyahat profesyonelleriyle bilgi paylaştı.

Toplantıların ardından Nisan-Mayıs aylarında farklı ülkelerden çeşit işletmecileri ve acenteler Kocaeli’ye davet edildi. Bu kapsamda standa gelen turizm profesyonellerine Kocaeli Turizm Rehberi, Doğa Turizm Parkurları, Mavi Bayraklı Plajlar, Kocaeli Turizm Haritası, turizm tanıtım katalogları ve broşürler ile kentimizin turizm çeşitliliği aktarıldı.

KOCAELİ’NİN POTANSİYELİ GÖZ DÖNÜK

Fuarda özel bir stantta yerini alan yerli ve yabancı ziyaretçilere Kocaeli’nin turizm destinasyonları hakkında bilgi verildi. Kocaeli’nin yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli eserler sergilendi. İzmit Pişmaniyesi, Karamürsel Gazozu, Çenesuyu, Hereke Halısı, İzmit Simidi ve Döşeme Bebeği gibi birçok eser yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Fuara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB Kocaeli Seyahat Acenteleri, Kocaeli Otelciler ve Turistik Tesis İşletmecileri Birliği, Kartepe Turizm İşletmeleri ve Gölcük-Başiskele Turizm Derneği’nden temsilciler katıldı.

KARTEPE TELEFERİK’E YOĞUN İLGİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 50 yıllık hayali gerçeğe dönüştürdüğü Kartepe Teleferik Projesi de Emitt Turizm Fuarı’nda tanıtıldı. Turistlerin İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü’nü eş zamanlı izleyerek Samanlı Dağları’nın zirvesine çıkacakları Kartepe Teleferiği hakkında turizmcilere tanıtım ve bilgi verildi.

TURİZM SİNEMALARI ZİYARETÇİLERLE BULUŞTU

Standda kurulan ekranda Kocaeli turistik rotaları ve sembollerinin sergilenmesinin yanı sıra Uluslararası Turizm Sinemaları Festivali’nde en iyi sinema ödülünü alan “Bana Kocaeli’yi Göster” sineması ve “Havadan Kocaeli” sinemaları gösterildi. . Özellikle yabancı ziyaretçiler şehrimiz hakkında daha detaylı bilgi sahibi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu