Ekonomi

Borsa İstanbul’da Pasifik Teknoloji için zil çaldı

Pasifik Teknoloji gong töreni, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Pasifik Küme İcra Kurulu Başkanı (CEO) Nusret Dur, Halk Yatırım Genel Müdürü Bülent Sezgin ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun, Pacific Technology’nin donanım ve yazılım alanlarındaki teknoloji çözümleriyle şirketlerin dijital dönüşümlerine destek verdiğini belirterek, “Bu faaliyetleri geleceğe taşımak adına yeni projeler görmeye başlayacak. Bugün borsamızın halka arzını gerçekleştirerek ilerleme kaydettiğini, bu nedenle yılın ilk halka arzının Pasifik Teknoloji olmasını çok değerli buluyorum. 2024 yılında da halka arzlar ve halka arz tutarları devam edecek. Bu halka arz sürecinde emeği geçen şirketimizin değerli yöneticilerine ve aracı kurumumuza teşekkür ediyorum.” dedi.

Pacific Group CEO’su Nusret Dur da Pacific Technology çatısı altında Ditravo, Destel Bilişim, Destel Connect ve Icredible firmalarıyla yazılımdan donanıma, altyapı hizmetlerinden siber güvenliğe kadar farklı alanlarda geniş bir hizmet yelpazesine sahip olduklarını söyledi.

Kısa sürede önemli projelere imza attıklarını ve hızla büyüdüklerini belirten Dur, “Bu özelliklerimiz yatırımcılarımızın teveccühünü kazanmamızı sağladı ve 27 milyon TL nominal değerli halka arzımıza 4,4 kat talep geldi. Halka arzımıza 2 milyon 453 bin 320 yatırımcıdan talep geldi ve yurt içinden bireysel katılım gerçekleşti.” “Yatırımcılara tahsis edilen hisselere 2,5 kat, yerli kurumsal yatırımcılara tahsis edilen hisselere ise 8,7 kat talep almanın gururunu yaşadık.” dedi.

“Hem ulusal hem de küresel bazda güçlü adımlar atacağız”

Nusret Dur, halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 45’ini yatırım harcamalarında, yüzde 35’ini Ar-Ge ve ürün geliştirme yatırımlarında, kalan yüzde 20’sini ise işletme sermayesinde kullanacaklarını belirtti.

Dur, “Halka arzdan elde edeceğimiz gelirin dikkatli ve stratejik kullanılması şirketimizin sürdürülebilir büyümesini sağlayacağı gibi aynı zamanda yatırımcılarımıza da olumlu yansıyacak ve değer katacaktır. Halka arzla birlikte, Türkiye’de yazdığımız başarı öyküsünün hem ulusal hem de küresel arenada daha fazla duyulmasını sağlamayı hedefliyoruz.” “Çok daha güçlü adımlar atacağımızı bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi.

Halka arzın Pasifik Teknoloji için çok önemli bir adım olduğunu ve bunu başarıyla tamamlamanın son derece gururlu olduğunu belirten Dur, “Bu adım bizi sadece büyük bir şirket yapmayacak. “Aynı zamanda daha geniş bir aile ve toplum hizmetine yol açacak ve çok daha büyük başarılara imza atmamızı sağlayacak.”

haber-keles.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu