Ekonomi

Jefferies, Fiyata Yansıyan Avantajları Önererek Masimo’nun Notunu Hold’a Düşürdü

Jefferies, uluslararası tıbbi teknoloji şirketi Masimo’nun (MASI) notunu ‘Satın Al’dan ‘Tut’a düşürdü. Analistler aynı zamanda şirket hisseleri için yeni ve artırılmış fiyat hedefini 121 dolar olarak belirledi. Bu ayarlama, hisselerin mevcut piyasa fiyatını ve şirketin olumlu beklentilerinin aslında fiyata etki ettiği inancını yansıtıyor.

Analistler Pazartesi günü yatırımcılara sundukları bir raporda, “Genel olarak Masimo’nun, 2023 kazanç tahminlerinde birkaç düşüşün görüldüğü zorlu bir yılın ardından en zorlu dönemi atlattığına inanıyoruz” dedi.

Not düşüşü, Jefferies’in Masimo’nun performansının ve gelecek tahminlerinin özellikle sağlık hizmetleri segmentinde iyileştiğini kabul etmesine rağmen gerçekleşti. Diğer olumlu unsurlar arasında, şirketin Apple’a karşı ticari şikayeti karşısında yakın zamanda elde ettiği hukuki zafer ve artan maliyetler ve bunların 2024 beklentilerinin ardından hisse başına kazanç büyümesi üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin endişeleri hafifleten bir rahatlama duygusu yer alıyor.

“Ancak olumlu haberlerin çoğunun artık hisse fiyatına yansıdığının farkındayız ve değerlememizde temkinli kalmayı tercih ediyoruz” dediler.

Şirketin hisseleri ekim ayının en düşük seviyesinden bu yana %65’ten fazla artış gösterdi ve şu anda gelecek yılın hisse başına tahmini kazancının yaklaşık 42 katı seviyesinde işlem görüyor (yeni düzeltilmiş kazançlar kullanılarak yaklaşık 37 kat), Jefferies, Masimo’nun hisselerinin artık bir büyüme yatırımı olduğuna inanıyor. Fiyatın fiyatın altında olduğunu düşünmüyor ve hisselerin şu anda önceki hedefin üzerinde fiyatlandığını belirtiyor.

“Bu noktadan itibaren önemli mali iyileşme potansiyeli sınırlı olabilir” diye teklifte bulundular.

Düşüşün ardından Masimo’nun hisseleri Salı sabahı %1,95 düşüşle 127,72 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu