Haber

İsrail ile gerginliğin yaşandığı Lübnan’da Hamas ve Hizbullah’tan ‘üst düzey’ görüşme

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, İsrail ve Lübnan sınırlarında tansiyonun yükselmesinin ardından Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyeh ile bir araya geldiği bildirildi.

Hizbullah Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Haniyye ve beraberindeki Filistinli gruplardan oluşan heyeti Lübnan’da kabul etti.

Haniyeh ve Nasrallah, “işgal altındaki Filistin’deki değerli gelişmeleri, Mescid-i Aksa’daki eylemleri, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki yüksek gerilimi” ele aldı.

Nasrallah, Haniyeh ve beraberindeki heyete “tüm Filistinli gruplarla işbirliği yapmaya hazır” olduğunu söyledi.

Hamas lideri Haniyeh’in “özel bir ziyaret” kapsamında 5 Nisan’da başkent Beyrut’a geldiği ve ülkede bazı temaslarda bulunacağı açıklandı.

Ziyaretten bir gün sonra Haniyeh, Beyrut’ta yapmayı planladığı basın toplantısını İsrail-Lübnan sınırındaki askeri gerginlik nedeniyle güvenlik gerekçesi ile iptal etti.

Ne oldu?

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da Müslümanlara karşı iki gece üst üste ses bombaları, plastik mermiler ve coplarla orantısız güç kullanması, işgal altındaki Doğu Kudüs’te gerilimi tırmandırdı.

İsrail ordusu 6 Nisan’da Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını duyurdu.

Acil servis Red Star of David, sığınağa kaçarken şarapnel isabet eden bir İsraillinin hafif yaralandığı ve bir kişinin daha yaralandığı bilgisini paylaştı.

İsrail ordusu, roket saldırılarının Lübnan’da konuşlanmış Hamas unsurları tarafından düzenlendiğini iddia etti ve olanlardan Hamas ve Lübnan hükümetini sorumlu tuttu.

Ardından İsrail ordusu 7 Nisan’da Lübnan’ın güneyi ve Gazze Şeridi’ne eş zamanlı saldırılar düzenledi.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati de bugün yaptığı açıklamada, Lübnan ordusunun roket fırlatma soruşturmasında ortaya çıkan ilk bulgularla ilgili olarak, “Roketleri atanlar örgütlü bir parti değil. Lübnan dışı unsurlar. İsrail’in Filistin ve Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yanıt vermek için verdiği ortaya çıktı.” dedi.

haber-demre.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu