Haber

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Putin ve Hamas’a gözdağı verdi!

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada İsrail-Filistin savaşına değindi. “İnsani anlamda Filistinlilerin yanındayız ama Hamas’a karşı mücadelesinde İsrail’i destekliyoruz” diyen Sunak, “Hamas’ın hiçbir İsrail ve Filistin bölgesini kontrol etmesine izin verilmemeli” dedi. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin düşüncelerini dile getirirken, sözlerini “Tıpkı Hamas gibi Putin de başarısız olacak” diyerek tamamladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak: “Putin de Hamas gibi başarısız olacak”

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, geçtiğimiz hafta Ortadoğu ülkelerini ziyaret ederek resmi temaslarda bulundu.

Ülke liderleriyle temaslarının ardından ülkesine dönen İngiltere Başbakanı Sunak, Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada Ortadoğu gündemini ve İsrail-Filistin savaşını değerlendirdi.

İsrail ve Suudi Arabistan ziyaretlerine ilişkin Rishi Sunak, “İki ülke arasındaki diplomasinin gelişmesi için çabalıyoruz ve istiyoruz.”

İsrail Başbakanı Netanyahu ile sıcak temaslarda bulunduğunu belirten Sunak, “Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırıları 7 Ekim’de sona ermedi. Hamas, İsrail şehirlerine yönelik topçu ve füze saldırılarına devam ediyor. Hamas terörüne karşı İsrail’i destekliyoruz.”

İngiltere Başbakanı, Filistin Devlet Lideri Mahmud Abbas’la da görüştüğünü açıkladı. “Sayın Abbas’a da söylediğim gibi biz Filistinlilerin yanındayız. BM bu konuda çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Sunak, “Hamas’ın aralarında İngiliz vatandaşlarının da bulunduğu 2 binden fazla rehinesi var” diyen Sunak, “Hamas’ın Gazze’yi veya herhangi bir Filistin bölgesini kontrol etmesine izin verilmemeli” diyerek konuşmasına devam etti.

Hamas saldırılarında 6 İngiliz vatandaşının hayatını kaybettiğini açıklayan Sunak, 10 vatandaşın durumunun ise bilinmediğini belirtti. Rishi Sunak, hayatını kaybedenlerin ve rehinelerin ailelerine seslendi. Acınızı paylaşıyoruz dedi.

İngiltere’de düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşlerine ilişkin Rishi Sunak, “Hafta sonu sokaklarımızda nefret söylemi gördük. İnsani yardım olarak Filistinlilerin yanında olduğumuzu söylesek de İngiltere’de Yahudi düşmanlığına izin veremeyiz. “

İngiltere Başbakanı Sunak, sözlerine şöyle devam etti: “İngiltere sokaklarında yapılan ‘cihat’ çağrıları sadece Yahudilere değil, ülkemizdeki demokrasi iklimine de zarar verecektir.”

Rishi Sunak konuşmasında Rusya-Ukrayna savaşına da değindi. Sunak, “Ukrayna’da yaşananlar, bir ülkenin demokratik yönetimini yok etmeye çalışan emperyalist fantezinin sonucudur” diyerek niyetini dile getirdi.

İngiltere Başbakanı Sunak konuşmasını “Tıpkı Hamas gibi Putin de başarısız olacak” diyerek bitirdi.

haberbuyukcekmece.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu