Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da Vatandaşlarla Buluştu

Bakırköy, Bayrampaşa ve Bahçelievler’de vatandaşlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’yi yüzüstü bırakmıyorlar. Bir yandan ekonomik saldırılar, sonra başlayan süreçle Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini, gelişmesini istemiyorlar. Öte yandan Seyahat olayı.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları çerçevesinde İstanbul’daki programlarına hız verdi. Bakan Soylu, Bakırköy İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları’nın ardından Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi ve ardından Bahçelievler Of Hayrat Birleşik Makiler Eğitim ve Kültür Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Programa gelen vatandaşlar, Bakan Soylu’ya yoğun ilgi gösterdi. Soylu vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bakan Soylu daha sonra vatandaşlara seslendi. Soylu, program sonunda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakırköy İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalarında vatandaşların dertlerini dinleyen Bakan Soylu, “Ben daha konuşmama başlamadan diğer 2 konuyu üzerime aldım. Ancak 2 konu olan silah ruhsatı için hazırlıklarımızı tamamladık. haftaya çıkar inşallah orda sıkıntı olmaz 2.si burda kara plaka sorunu vardı yani ciro sorunu var orda arkadaşlar bir kanun yorumunda yada kural hatası yapmışlar Bunları da düzeltmeyi umuyoruz” dedi.

Yeşil pasaportla ilgili sıkıntılara da değinen Soylu, “Yeşil pasaport sorunuyla ilgili bir sıkıntı var. Takdir edersiniz ki yeşil pasaport dış dünya ile daha yaygın, daha önce yapılanlar var ama yapılanlar var. Daha önce verilmiş olan ancak Türkiye’nin dış dünya ile ilişkilerinde özellikle ihracat alanında ve diğer konularda, diplomatik ziyaretlerde özellikle kurum ziyaretlerinde elimizi güçlendiren bir süreçtir ve bu yeşil pasaport da ayrıca belli bir ölçüsü var yani dünyanın bize ayırdığı belli bir önlem var bu ölçüyü aşmak üzereyiz yani onu aştık diyebiliriz aslında bu konu Dışişleri Bakanlığımız tarafından hep eleştiriliyor İşler yani atlatıyorsunuz çünkü böyle bir durumla karşılaşabiliriz Allah’ın izniyle böyle bir durumla karşılaşabiliriz Tüm yeşil pasaportlar Hususi Pasaportlara dönüşebilir Ancak bu konudaki sorumluluğu ben üstlendim. Bir çalışma yapacağımı söylemek isterim. Doğal olarak bu da var. Yani gri pasaport ile kendi işiniz için yurt dışına seyahat etme imkanına sahipsiniz. Devlet bunu yapmanızı engellemeyecektir” dedi.

Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Soylu, “Yaklaşık 12 yıldır Gezi olaylarından bu yana Türkiye’ye ayak uyduruyorlar. Türkiye’nin istikrarını bozmak istiyorlar. Buna hep birlikte şahit oluyoruz. Gezi olaylarında faiz 3 buçuk 4 puandı Tayyip Erdoğan’ın eline pusula verdiler Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapmayacaksın dediler Mersin’desin dediler İstanbul Havalimanı’nı yapmayacaksın, Avrasya Tüneli’ni yapmayacaksın, Marmaray’ı yapmayacaksın, Kuzey Marmara Otoyolunu yapmayacaksın, neden dediler, çünkü her biri Türkiye’nin altyapısına katma değer sağlayacak. , Türkiye’nin altyapısını güçlendirecek, sağlamlaştıracak projelerdir.Her biri sadece Türkiye’nin projesi değildir.Çevremizdeki coğrafya asırlardır bu coğrafyaya ev sahipliği yapmıştır ve ipek yolunu yeniden canlandırmak onların küresel projesiydi. sana sormak istiyorum. Tayyip Erdoğan, Tayyip Erdoğan’a verdikleri pusulayı yırtıp attı” dedi.

Bahçelievler’de vatandaşlarla görüşmeye gelen Soylu, “Buraya bir derneği ziyarete geldik. Her sene geliyoruz. Cumhurbaşkanı bizi ağırlıyor Allah razı olsun. Bizim gösterdiğimiz duruş bu. Bu ülke bizim. Bu saatte koyduğunuz bu duruş, okyanus ötesinden kıyafet kesmeye çalışanlara asla izin verilmeyeceğini gösteriyor. Şükürler olsun var’ dedi. – İSTANBUL

niziphaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu