Haber

Hayvanlara yönelik şiddet Foça’da protesto edildi

İZMİR’in Foça ilçesinde hayvanseverler, Konya ve Ankara Mamak’taki barınaklarda hayvanlara yönelik şiddet görüntülerini protesto etti. Yapılan basın açıklamasında hayvanlara eziyetin münferit olaylar olmaktan çıkıp sistemli bir azapla katliama dönüştüğü argüman edildi.

Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) üyeleri, Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklaması ile Konya ve Ankara’daki barınaklarda hayvanlara uygulanan makûs muamele ile ilgili açıklama yaptı. Kümeye, Foça Belediye Lideri Fatih Gürbüz, CHP İlçe Lideri Ayla Yılmaz, kimi belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar da dayanak verdi. İştirakçilerin ‘Sistematik Katliama Dur De’, ‘Onlar Kurtardı İnsanoğlu Öldürdü’, ‘Konya ve Mamak’taki Vahşete Seyirci Kalma’, ‘Öldürme’, ‘Sahipsiz Hayvanların Sesi Ol, Unutma Onların Senden Öbür Kimsesi Yok’ yazılı dövizler taşıyarak, tepki gösterdi.

‘TÜM VİCDANLI İNSANLARIN BU HAKSIZLIĞA REAKSİYON VERMESİ İNSANLIK BORCUDUR’

Grup ismine açıklama yapan HAYAD Lideri Elif Çakır, insanın bu gezegende yaşayan öteki canlılardan üstün bir tıp olmadığını ve insanın sahip olduğu tüm ahlaki ve tüzel haklardan öbür canlıların da yararlanması gerektiğini söyledi. Elif Çakır, İnsanların sahip olduğu tüm ahlaki ve tüzel haklardan hayvanların ve başka canlıların da yararlanması olağandır ve bu bir hak değil gerekliliktir. Beşerler olarak, öteki canlıların hayat alanlarını işgal ediyor, onlara hayat alanı bırakmıyoruz. Bununla da kalmıyor gezegeni paylaştığımız tüm çeşitlere karşı zalimce davranıyoruz. Onların hayat hakkını, onların annelik hakkını hiçe sayıyor, fizikî acının yanında onlara her türlü acıyı reva görüyoruz. Bilhassa kentlerde birlikte yaşadığımız sahipsiz hayvanlara uyguladığımız haksız, adaletsiz, ahlaksız ve vicdansız muamelelere, kendi konforumuz nedeniyle, en hafifi ses çıkarmayarak, en ağırıysa bu cürmü işleyerek ortak oluyoruz. Bunun son örnekleri Mamak ve Konya’ da yaşanmıştır. Konya ve Mamak’ ta sabaha kadar bizleri uyutmayan vahşet imgeleri zavallı canlara yapılan eziyetin münferit olaylar olmaktan çıkıp sistemli bir biçimde azapla katledildiğini göstermektedir. Yalnızca hayvanseverlerin değil tüm vicdanlı insanların bu haksızlığa reaksiyon vermesi insanlık borcudur. Bu suça ortak olmayacağız. Bu işin failleri ceza alana ve bu vahşet son bulana kadar çabaya devam edeceğiz.” dedi. Açıklamanın akabinde küme dağıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu