Haber

Güreş dünyası büyük bir ustayı kaybetti! Başpehlivan Sabri Acar son yolculuğuna uğurlandı

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde büyüyen Kırkpınar Başpehlivanlarından Hacı Sabri Acar, son yolculuğuna uğurlandı. Bandırma’da ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınan Hacı Sabri Acar, Erikli İlçesi’nde toprağa verildi.

Cenaze törenine; Yağlı Güreşleri Düzenleyen İller Birliği Lideri ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, başpehlivanlar, güreş ustaları ve güreş camiasından çok sayıda isim katıldı.
 


AİLE BOYU BAŞPEHLİVANS

1979 ve 1985 yıllarında Kırkpınar Başpehlivanlığı yapan ve 5 kez ikinci olan Sabri Acar’ın pehlivanlık hayatı yıllar boyunca pek çok gence ilham kaynağı olmuştur.

Oğlu Kara Ali Acar ve babası Hasan Acar da Kırkpınar’da başpehlivanlık yapıyordu. Aile boyunca başpehlivanlar yetiştiren Acar ailesi, Erikli Köyü’nü Pehlivanlar Köyü olarak anılır hale getirdi. Acar ailesi, güreş konusunda köydeki birçok gence örnek oldu. 79 yaşında vefat eden Kırkpınar Başpehlivanı Sabri Acar, aynı zamanda mescitlerde Türkiye Güreş Federasyonu adına gözlemci ve teknik danışmanlık görevlerini de yerine getiriyordu.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu