Ekonomi

Gram altın haftaya rekorla başladı

Küresel piyasalarda altının onsunda yukarı yönlü ivme devam ederken, gram altın altındayeni rekorlar kırılıyor.

Spot piyasada ons altın yeni haftaya yükselişle girerken, yatırımcıların Çin’de salgın önlemlerinin gevşetilmesi beklentisiyle dolarda aşağı yönlü bir hareket gözlendi.

Spot piyasada yeni haftanın ilk süreçlerinde ons altın 1.809 doların üzerinde test yaptı. Böylece Temmuz ayından bu yana görülen en yüksek seviyeler mercek altında izlendi.

Onsta görülen yükseliş gramda yeni rekorlara yol açtı. Ons altın ve Dolar/TL kuru ile yapılan hesaplamaya göre gram altın 1.084 TL’yi geçerek yeni zirvesini gördü.

ABC Rafineri Global Kurumsal Piyasalar Başkanı Nicholas Frappell’in yorumuna göre, ABD’de son açıklanan istihdam verileri altın için daha olumsuz bir ortam yaratırken, alttan toplama temasıyla altın tam tersine yükseldi.

Dolar üzerinde Çin baskısı

Bloomberg Dolar Endeksi, geçen hafta genel olarak yüzde 1,3 düştükten sonra bu sabah yüzde 0,4 kaybederek zayıflığını koruyor.

Çinli yetkililer, Şanghay ve Hangzhou’daki Kovid-19 kısıtlamalarını gevşeterek ekonominin yeniden açılması sürecini hızlandırdı. Geçtiğimiz hafta sıfır Kovid uygulaması kapsamında uygulanan sert tedbirlere yönelik ülke çapında protestoların ardından Çin’in finans merkezi Şangay’da halka açık, park gibi açık hava alanları ve toplu taşıma kullanımlarına girişlerde PCR testi zorunluluğu getirildi. , bugün itibariyle kaldırıldı.

Konuyla ilgili Pazar günü yapılan açıklamada, tedbirlerin ülke siyasetine ve mevcut duruma uyumlu bir biçimde güncellenmeye devam edileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu