Ekonomi

Ginkgo Bioworks Hisseleri Gelir Kaybı Nedeniyle %10 Düştü

NEW YORK – Ginkgo Bioworks Holdings Inc (NYSE: DNA), 2024’ün ilk çeyreği için önemli bir gelir açığı bildirdi ve rakamlar, 46,37 milyon dolarlık fikir birliği tahminine karşı 37,94 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin geliri, özellikle Biyogüvenlik segmentindeki K-12 testlerinde beklenen azalma nedeniyle, geçen yılın aynı çeyreğindeki 81 milyon dolardan %53’lük dramatik bir düşüşle 38 milyon dolara geriledi.

Hisse başına -$0.08’lik düzeltilmiş zarar analist beklentileri doğrultusunda gerçekleşmiş olsa da, gelirdeki düşüş şirketin hisselerinde %11’lik bir düşüşe yol açarak yatırımcıların şirketin finansal performansına ilişkin endişelerini ortaya koymuştur.

Hücre Mühendisliği segmenti de gelirde %18’lik bir düşüş yaşadı ve erken aşama müşterilerden elde edilen gelirdeki düşüşe bağlı olarak bir önceki yılki 34 milyon dolardan 28 milyon dolara geriledi.

Ancak bu durum, daha büyük kurumsal müşterilerden elde edilen büyüme ile kısmen dengelendi. Biyogüvenlik geliri 10 milyon dolar ve brüt kâr marjı %8 olarak gerçekleşti ve bu da daha tekrar eden bir iş modeline geçişin ilk aşamalarını yansıttı. Şirketin düzeltilmiş FAVÖK’ü, azalan gelirlerin daha düşük işletme giderleriyle dengelenmesiyle -100 milyon dolarda sabit kaldı.

Ginkgo’nun CEO’su Jason Kelly, şirketin gelir performansından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi ve değişim ihtiyacını vurguladı. Kelly, 2026 yılı sonuna kadar düzeltilmiş FAVÖK’ün başa baş seviyesine ulaşmasını hedefleyerek operasyonları basitleştirmeye ve maliyetleri azaltmaya yönelik girişimlerin ana hatlarını çizdi.

Bu girişimler arasında Foundry operasyonlarının yeni bir entegre laboratuvar veri merkezi olan Biofab1’de birleştirilmesi ve ticari faaliyeti hızlandırmak için işlem koşullarının basitleştirilmesi yer alıyor. Şirketin 840 milyon dolarlık güçlü nakit dengesi ve banka borcunun bulunmaması, bu dönüşüm çabaları için sağlam bir temel oluşturuyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ginkgo, 2024 yılının tamamı için gelir beklentisini 170-190 milyon dolar olarak güncellemiş olup, Hücre Mühendisliği hizmetlerinin 120-140 milyon dolar getirmesi beklenmektedir; bu da beklenenden daha yavaş bir gelir artışını ve yeniden yapılandırmanın potansiyel etkilerini yansıtmaktadır. Biyogüvenlik hizmetlerinin ise mevcut sözleşmeli birikim ve ek boru hattı fırsatları doğrultusunda en az 50 milyon dolar gelir getirmesi bekleniyor.

Gelirdeki düşüşe ve ardından gelen hisse senedi düşüşüne rağmen, Ginkgo ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %31 artışla 17 yeni Hücre Programı ekledi ve Novo Nordisk ile ortaklığını genişletti. Şirket ayrıca Hizmet Olarak Laboratuvar Verisi teklifini tanıttı ve küresel biyolojik tehdit izleme ve müdahalesini geliştirmek için yeni biyogüvenlik ürünleri Ginkgo Canopy ve Ginkgo Horizon’u duyurdu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu