Haber

Gaziantep’te İslahiye ve Nurdağı çiftçilerine can simidi

GAZİANTEP (İGFA) –Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremden etkilenen ilçe tarım müdürlüğü binasını ziyaret ederek personele geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra ilçede bulunan Kılavuzlu Sulama Projesi’nin 4’üncü etabının inşaat alanında incelemelerde bulundu. Muayeneye Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Feray Yılmaz eşlik etti.

Yapılan incelemenin ardından bakanlık olarak su konusunda çok hassas olduklarını anlatan Kirişci, “Su her şeyimiz, su varsa toprakta bereket, berekete karşılık üretimimiz artar, istihdamımız, ihracatımız ve gelirimiz artar” dedi. ülkenin refahı ve mutluluğu bize bağlı.”

ANA KANALIN YAKLAŞIK 30 KM’Sİ NURDAĞI VE ISLAHIYE’DEN GEÇİYOR

Projenin Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illerini kapsadığını ve 86 kilometrelik sulama kanalının 2020 yılında tamamlandığını kaydeden Kirişci, projenin hizmet verme aşamasına geldiğini belirterek, “Yaklaşık 30 kilometrelik ana kanal geçişleri devam ediyor. Gaziantep Nurdağı ve İslahiye ilçeleri üzerinden 156,5 bin dekar sulama alanının şebeke inşaatı tamamlandı.Toplam proje bedeli 23 milyar lira, tesislere 8,5 milyar lira harcanarak bunun yüzde 37’si gerçekleşti. Birçok kardeşimize istihdam imkanı sağlanacaktır” dedi.

Gaziantep’te hayata geçirilecek projelerle ilgili konuşan Bakan Kirişci, “Ana ünitelerin tamamlandığını ve harcanan her paranın kazanca dönüştürüldüğünü vurgulamak isterim. Çünkü baraj yapıldı, kanal yapıldı. bundan sonra da bu etaplar birer birer tamamlanacak ve sulama sistemleri döşendiğinde de bu sulama sistemlerinden üreticilerimizin faydalandığını göreceğiz” dedi.

yusufeli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu