İş

Formula 1’in Holding Şirketi Motosiklet Grand Prix’sini 4,5 Milyar Dolara Satın Aldı

Formula 1’in sahibi Liberty Media, Pazartesi günü yaptığı açıklamada MotoGP’nin ana şirketi Dorna Sports’un çoğunluk hissesini satın almak üzere anlaşmaya vardığını duyurdu.

Liberty Media MotoGP’nin %86’sını satın alırken, mevcut MotoGP yönetimi şirketin yaklaşık %14’üne sahip olmaya devam edecek. Anlaşma MotoGP’ye 4.2 milyar Avroluk bir işletme değeri ve 3.5 milyar Avroluk bir öz sermaye değeri atfediyor. MotoGP’nin mevcut borcunun işlemin tamamlanmasının ardından değişmeden kalması bekleniyor.

Satıcılara yapılacak ödemenin yaklaşık %65’i nakit, %21’i C Serisi Liberty Formula One adi hisse senetlerinden oluşacak ve %14’ü MotoGP’nin mevcut yönetiminin elinde özkaynak olarak kalacaktır. Ödemenin nakit kısmı, eldeki nakit ve borçlanmanın bir kombinasyonu yoluyla finanse edilecektir.

Satın alma işleminin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

Dorna CEO’su Carmelo Ezpeleta, “Bu satın alma MotoGP için ideal bir ilerleme ve bu dönüm noktasının Dorna, MotoGP topluluğu ve sporun taraftarları için sunduğu fırsatlar konusunda hevesliyiz” dedi.

Liberty Media Başkanı ve CEO’su Greg Maffei ise şu yorumu yaptı: “Carmelo ve ekibi, daha geniş bir uluslararası kitleye tanıtmayı planladığımız etkileyici bir spor etkinliği geliştirdi. Bu iş büyüme potansiyeline sahip ve biz de MotoGP meraklıları, takımlar, ticari ortaklar ve yatırımcılarımız için bu deneyimi geliştirmeyi hedefliyoruz.”

Bu açıklamanın ardından Citi analistleri FWONK hisseleri için Al tavsiyesini ve 77 dolarlık fiyat hedefini korudular ve MotoGP’nin Formula 1’in mevcut işletme değerinin FAVÖK’e oranı ile aynı seviyeye gelebilmesi için 255 milyon dolarlık FAVÖK üretmesi gerektiğini öngördüklerini belirttiler.

“MotoGP’nin 2024 yılında muhtemelen 190 milyon dolar FAVÖK üreteceğini tahmin ediyoruz. Yönetim yaklaşık 60 milyon dolarlık maliyet tasarrufu ve verimlilik sağlayabilirse, Formula 1’in hisse senedi değeri şu anda etkilenmemelidir. Buna karşılık, FAVÖK’teki her 20 milyon dolarlık eksiklik için Formula 1’in hisse senedi fiyatı yaklaşık 1,45 dolar düşebilir.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

sindirgihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu